Novi zagrebački healthy hotspot

Hotel ARCOTEL Allegra i HealthyFIT by Mario Valentić predstavili su novi zajednički koncept poslovanja baziran na posebno osmišljenoj tjelovježbi u HelathyFIT centru i zdravom jelovniku. Mario je tom prilikom u pripremi zdravih smoothija i prezentaciji vježbi imao pomoćnike, pobornike zdravog načina života: bivšu primabalerinu Almiru Osmanović, njezinu kćer Saru David, glumicu Mirnu Medaković i bivšu skijašicu Niku Fleiss.

Sojini smotuljci punjeni dimljenim tofuom, rižoto od tri vrste žitarica, brancin s pireom od mrkve i chia sjemenki, crumble s jabukama i detox smoothie napitci – sve to samo je dio ponude novog Healthy Fitness jelovnika koji je hotel ARCOTEL Allegra osmislio u suradnji s Marijom Valentićem, a koji su prvi degustirali bivša primabalerina Almira Osmanović i njezina kćer Sara David, glumica Mirna Medaković te bivša skijašica Nika Fleiss – i ostali oduševljeni!

''Mario je na savršen način povezao tjelovježbu, zdravu hranu i disanje, tri osnovne komponente dobrog i zdravog života. Ovo je odlično mjesto za ljude kao ja koji teže zdravom stilu života. Sve iz njegovog jelovnika veoma je ukusno, vidi se da su svi sastojci birani s posebnom pažnjom i ono što je jako bitno – sezonski su'', rekla je Almira Osmanović.

NoviosebujniHealthy Fitnessjelovnik,koji možete konzumirati u ugodnom ambijentu restorana Radicchioi Joe'sbara,bazira senasvježemmesuisključivohrvatskihdobavljača, svježojjadranskoj ribi, jelimakarakterističnimzaveganskukuhinju, laganim desertima te zdravim i detox smoothie napitcima - sveuzdodataktzv. supernamirnica.

Osim zdravog menua koji je Mario osmislio u suradnji s hotelom, naglasak je stavljen i na druge pogodnosti, poput mogućnostigrupnog i individualnog vježbanja u centru HealthyFIT by Mario Valentić.

''Ljudski organizam mora biti u ravnoteži s prirodom da bi čovjek bio sretan i zdrav. Simbioza vježbanja, pravilne prehrane te pozitivno duševno stanje koje uključuje druženje s pozitivnim ljudima, neprekidno učenje odnosno osoban rast i razvoj – to su tri komponente koje čine zdrav i izbalansiran organizam. Baš sam zbog toga cijeli svoj HealthyFIT centar opremio s onim što ja zovem fitness igračke: tu su trampolin, TRX i pedalo, provodim i grupne programe koji uključuju bodyweight i pilates te jutarnje vježbe, a svemu sam dodao tzv. relax zonu s masažama koja korespondira s trećom komponentom zdravog tijela s obzirom da ga smiruje'', objasnio je Mario Valentić.

Na taj je način hotel ARCOTEL Allegra postao mjesto u kojem možete konzumirati balansirane i zdrave obroke, vježbati uz super trenera i nakon toga se opustiti na izvrsnoj masaži. Cilj ove suradnje je konstantan razvitak hotelske ponude u smjeru zdravlja, što u konačnici predstavlja i daljnji doprinos temi održivosti koja je već neko vrijeme važna stavka u načinu na koji ARCOTEL Allegra posluje.

„Danas predstavljeni Healthy Fitness jelovnik i centar HealthyFIT by Mario Valentić samo su početak novog ARCOTEL-ovog Healthy koncepta. Naš idući korak je razvitak ponude zdravih doručaka, a radimo i na posebnim paketima koji će pored smještaja u hotelu te konzumacije zdrave hrane uključivati pješačke ture po Sljemenu, dakle puno vježbe i kretanja. Neće biti zapostavljeni niti ostali segmenti hotelske ponude, pa ćemo tako gostima koji kod nas održavaju seminare nuditi healthy pauze za kavu u koje će pored zdravih zalogaja biti uključene kratke vježbe istezanja u suradnji s Marijem“, rekla je Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra Zagreb.

Recepti

Crveni smoothie – ubojica slobodnih radikala

Sastojci: ½ čaše borovnica, ½ banane, 1 kolut ananasa, 1,5 dcl jogurta, 2 žličice organskog meda, 3 žlice limunovog soka

Žuti smoothie – Power libido

Sastojci: 1 kolut ananasa, 1 kruška, jedna mrkva, 1 stabljika celera, ½ banane, ½ mahune valinije, 1dcl vode

Zeleni detox smoothie

Sastojci: 1 banana, 1 naranča, ½ jabuke, ½ koluta ananasa, ½ cijeđenog limuna, 1 žlica špinata, malo đumbira, 1 dcl vode, kurkume po želji

Priprema: svo voće i špinat oprati, očistiti i nasjeći na komade te ubaciti u blender zajedno s vodom. Možete ubaciti i koju kockicu leda.

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox