Novinar Miroslav Kuskunović je dobitnik nagrade "Hrvoje Mateljić"

Novinar Jutarnjeg lista Miroslav Kuskunović dobitnik je ovogodišnje, druge po redu, nagrade "Hrvoje Mateljić" za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu u Hrvatskoj objavljene u 2010.


Tu je nagradu poslovni tjednik Lider utemeljio u znak sjećanje na prerano preminulog kolegu novinara Hrvoja Mateljića. Osim što želimo sačuvati uspomenu na Hrvoja, ovom nagradom želimo odati priznanje kolegama i kolegicama koji u ovim izazovnim vremenima ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu, na pisanju koje čuva ekonomsku logiku razmišljanja pred navalama neznanja, politikanstva i žutila, kazao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.

Dodjeli su uz brojne kolege, novinare i urednike prisustvovali i brojni gospodarstvenici te članovi obitelji Mateljić, a nagradu je Kuskunoviću uručio predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević.

Kuskunović je primajući nagradu izrazio ponos jer mu je nagradu dala struka i jer nosi ime njegovog kolege i prijatelja. Istaknuvši da danas nije lako biti novinar jer često prevladava površnost, politikanstvo i žutilo, Kuskunović je kazao kako vjeruje da će ipak prevladati pošteno istraživačko i stručno novinarstvo.

Komentirajući ulogu novinarstva u današnjem hrvatskom društvu Vidošević je istaknuo da je prošlo vrijeme kada politika ima utjecaj na medije te da posebno gospodarsko novinarstvo pridonosi kreiranju odluka u poslovnoj zajednici. Novinarima koji prate gospodarstvo predsjednik HGK je poručio da nastave profesionalno obavljati svoj posao nastojeći ne stvarati onu razinu psihoze u društvu koja nije potrebna.

 

Za Nagradu "Hrvoje Mateljić" mogli su se prijaviti zaposleni, slobodni ili honorarni novinari i vanjski suradnici novina s gospodarskim rubrikama ili specijaliziranih za gospodarstvo. Za ovogodišnju nagradu prijavilo se 11 kandidata, a njihove je novinske priloge ocjenjivao sedmočlani žiri sastavljen od urednika iz poslovnih novina i gospodarskih rubrika. Nagrada se dodjeljuje jednoj osobi u obliku posebnog priznanja i novčanog iznosa u vrijednosti od 10.000 kuna.

(Hina/SJ)

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox