Novo obrazovanje za novi turizam

IEDC – Poslovna škola Bled ove godine 6. ožujka uvodi novi obrazovni program Suvremeni trendovi u menadžmentu turizma (Advanced Management in Tourism) koji će se odvijati u pet modula do kraja 2015. godine djelomično u Sloveniji, na Bledu, a djelomično u Hrvatskoj, u Termama Tuhelj.


Radi se o inventivnom obrazovnom programu koji obuhvaća glavna područja turizma i povezuje ih s općim znanjima iz menadžmenta. U središte pozornosti stavlja teme suvremenog poslovanja u turizmu, kao što su prognoziranje i buduće strategije na području turizma, upravljanje inovacijama u turizmu, upravljanje promjenama, virtualne tehnologije u turizmu i pridobivanje sudionika. Namijenjen je menadžerima koji rade u turizmu, predstavnicima turističkih organizacija i stručnjacima s područja turizma, predstavnicima vladinih organizacija i ureda koji odlučuju o razvoju turizma, poduzetnicima koji grade vlastiti turistički posao i žele nadograditi svoje znanje.

Modularni temelj obrazovanja sudionika omogućuje sudjelovanje u cjelokupnom programu ili odabir pojedinog modula koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

Zašto je došlo do odluke o uvođenju programa? Stručnjaci u turizmu primjećuju nove trendove kao što su individualizacija putovanja, aktivna putovanja, turizam s naglašenim kreativnim ili gastronomskim elementima. Dodatan element donose i internetske mogućnosti i pojednostavnjenje logističkih usluga. Novi turistički korisnik je, dakle, zahtjevniji i osvješteniji. Turizam postaje i sve važniji dio europskog gospodarstva. Čak je i treća najveća društveno-ekonomska djelatnost u Europskoj uniji. Upravljanje turizmom stoga zahtijeva dorađeni menadžerski pristup sa suvremenim menadžerskim znanjima.

Taj će pristup predavati priznati predavači poslovnih škola iz Velike Britanije, Austrije, Danske, Kanade i Južne Afrike, kao i stručnjaci s praktičnim iskustvima u upravljanju u turizmu koji će primjenjivati najnovije rezultate.

Vodeća misao studija jest usredotočenost na znanje i ideje koje su važne za ostvarivanje novih vizija i proboj na tržište. Namjera je da se sudionike nakon završenog studija osposobi za praćenje trendova u turizmu, ali i utjecanje na njih. (PS/Z.R.)

Fotografija 1: Nove trenove u menadžmentu turizma sudionici će upoznati na IEDC – Poslovnoj školi Bled (na slici) i u Termama Tuhelj

Fotografija 2: Terme Tuhelj, Hrvatska

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox