Novo stezanje remena - ako još ima rupa na remenu

Iako nam međunarodne financijske agencije ipak ne smanjuju kreditni rejting, bojimo se da to hrvatskim građanima apsolutno ništa ne znači, jer im troškovi života iz mjeseca u mjesec sve više rastu, piše portal supermarketi.info. Ulje, brašno i meso su već poskupjeli, a taj trend se i dalje nastavlja, s naglaskom na poskupljenje brašna, koje je vjerojatno posljedica ljetnih suša kojima smo svjedočili, piše portal supermarketi.info.

No, trebamo li stalno okrivljavati elementarne nepogode za nešto što je dužnost onih kojima smo na izborima sve ove godine poklanjali svoje povjerenje? Kamo sreće da nam je sustav navodnjavanja jedini problem u državi. On je nažalost samo jedan od primjera kontinuirane nebrige svih dosadašnjih Vlada prema gorućim hrvatskim problemima. Plan za 'pokretanje' Hrvatske očito nije bio plan za pokretanje cijele Hrvatske, nego rezerviran samo za odabrane. Kakav će biti Plan 21, te hoće li on ostati imun na 'bolesti' prethodne Vlade, ostaje nam da vidimo do kraja mandata ove.

Poskupljenje brašna, jaja i banana

Najveće ovomjesečno poskupljenje zahvatilo je glatko i oštro brašno, te jaja i banane. Naime, glatko brašno je skuplje u prosjeku za više od 35%, oštro brašno više od 20%, jaja oko 22% te banane za oko 23%.  Uočili smo i blagi trend poskupljenja šećera. Nastavi li se ovaj trend poskupljenja brašna, siromašniji slojevi za Božić na stolu neće imati niti kruha. Kad bi netko od vladajućih mogao dati građanima garancije da će do kraja mandata promijeniti stvari nabolje, vjerujemo da bi se 99% Hrvata bilo spremno žrtvovati još 3 godine.

Što se tiče ukupne povoljnosti Billa je zauzela vodeću poziciju i u Zagrebu, dok Getro i Konzum dijele drugo i treće mjesto s istim brojem bodova. Mercator je u sredini ljestvice, Interspar je peti, a Plodine i Kaufland su na začelju liste. Nevjerojatan je uistinu taj pad Plodina i Kauflanda. Prema kritikama posjetitelja koji ostavljaju svoje komentare u Knjizi pohvala i pritužbi, Plodine su očito u nekakvoj krizi. Pad Kauflanda na dno ljestvice povoljnosti i njegov dugi boravak tamo i dalje za nas ostaje enigma, zaključuju na portalu supermarketi.info. (jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox