O čemu se razgovaralo na sastanku s premijerom?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Moramo pokrenuti gospodarstvo, a to nije moguće ako nećemo surađivati s vodećim poduzetnicima. To je cjelokupni smisao prošlotjednog sastanka predsjednika Vlade Zorana Milanovića i predstavnika hrvatske poslovne elite.

Prema objavljenoj informaciji u Globusu, Milanović se prošlog tjedna sastao s grupom najmoćnijih i najutjecajnijih hrvatskih poduzetnika: Ivicom Todorićem, Emilom Tedeschijem, Antom Vlahovićem, kao i Borisom Vujčićem, guvernerom Hrvatske narodne banke.

Nitko od sudionika, ali niti članova Vlade nije želio ispričati o čemu se razgovaralo, osim da su poduzetnici iznijeli prijedloge koji bi trebali olakšati investicije, a time i okretanje domaće privrede.

Čini se kako ni bliski Milanovićevi suardnici nisu upoznati sa sadržajem ovog sastanka, osim nekih dijelova.

Kako kaže sugovornik Jutarnjeg lista, inicijativa za sastankom nastala je unutar Vlade. Zbog loših ekonomskih pokazatelja, neki ministri sugerirali su Milanoviću čvršću komunikaciju s predstavnicima poslovne zajednice.

Do prije nešto više od mjesec dana time se najviše bavio bivši prvi potpredsjednik Radimir Čačić, međutim, on je izašao iz Vlade, i netko ga je trebao zamijeniti.

Podatak kako se ovog zadatka prihvatio predsjednik Vlade pokazuje kolika je važnost dana popravljanju odnosa s poslodavcima, prenosi jutarnji.hr. (sh)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox