O ministrovoj odbijenici D. Mucalu

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković danas je izjavila kako je neugodno iznenađena jučerašnjom odlukom ministra kulture Jasena Mesića kojom nije potvrđen Duško Mucalo za intendanta HNK u Splitu, a Mucalo je najavio kako će se za to mjesto ponovno prijaviti na natječaj raspisivanje kojega je najavila Visković.

 

Mogu reći u ime grada kako smo vrlo neugodno iznenađeni što ministar kulture Jasen Mesić nije potvrdio imenovanje Duška Mucala za intendanta jer je Mucalo u proteklih osam mjeseci, koliko obnaša tu dužnost, pokazao da je sposoban voditi HNK - rekla je Visković popodne za Radio Split.

Istaknula je da će HNK normalno funkcionirati do 6. listopada ove godine do kada Mucalu traje mandat vršitelja dužnosti intendanta, a u međuvremenu će kazališno vijeće raspisati nov natječaj za intendanta.

Mucalo je najavio kako će se prijaviti i na taj natječaj, a odluku ministra Mesića kojom ga odbija potvrditi za intendanta ocijenio je političkom. To je političko pitanje, ali ta politika ima svoj vijek trajanja jer su u studenom izbori i ja mislim da ćemo promijeniti situaciju - kazao je Mucalo. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox