Obama i Romney izjednačeni

Američki predsjednik Barack Obama i republikanac Mitt Romney vode mrtvu utrku za glasove birača. Prema anketi Ipsosa i Reutersa potpuno su izjednačeni.

U anketi objavljenoj u nedjelju obojica predsjedničkih kandidata dobivaju po 45 posto glasova među vjerojatnim biračima, piše dnevnik.hr

Prije tjedan dana u istoj anketi Obama je vodio s 46 prema 42 posto glasova, što znači da je republikanska konvencija u Tampi Romneyju dala očekivani skok u popularnosti, ali ipak nedovoljan da bi pretekao aktualnog predsjednika. 

Činjenica da su Obama i Romney i dalje izjednačeni govori da republikanski kandidat neće dobiti nikakav značajniji zamah. S obzirom na to da sada ulazimo u tjedan u kojem će biti demokratska konvencija, Romney će se morati dobro boriti da zadrži korak s Obamom, kazala je analitičarka Ipsosa Julia Clark. 

Rezultati su objavljeni  nekoliko dana po završetku republikanske i uoči demokratske konvencije na kojoj će Obama službeno prihvatiti nominaciju svoje stranke za još jedan mandat. Stranačke konvencije u pravilu kandidatima donose skok u anketama. Sada će se prednost vjerojatno vratiti na Obaminu stranu, kazala je Clark. Demokratska konvencija počinje u utorak u Charlottei u Sjevernoj Karolini. (HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox