Obama i Romney izjednačeni u 12 država

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja koje je proveo Gallup mogla bi se voditi tijesna utrka između Baracka Obame i Mitta Romneya koji su skoro izjednačeni, piše nacional.hr

Anketa koju je na 951 ispitaniku između 26. travnja i 2. svibnja proveo institut Gallup za dnevnik USA Today pokazala je da u tim državama Obama u ovom trenutku dobiva 47 posto glasova birača, a Romney tek dva posto manje - 45 posto. U istoj anketi provedenoj krajem travnja, aktualni predsjednik imao je prednost od devet posto. Dopušteno odstupanje u anketi je četiri posto.

Tako su dvojica rivala gotovo izjednačeni u čak 12 saveznih država koje će odrediti ishod izbora. To su države razmještene diljem SAD-a, a riječ je o Coloradu, Floridi, Iowi, Michiganu, Nevadi, New Hampshireu, Novom Meksiku, Ohiju, Pennsylvaniji, Sjevernoj Karolini, Virdžiniji i Wisconsinu. Rezultati su pokazali i da se Romneya poima kao osobu koja bi bolje vodila gospodarsku politiku, a da je Obama "simpatičniji".

Obama je u subotu krenuo na prve skupove u sklopu predizborne kampanje u Ohiju i Virdžiniji i odmah se obrušio na Romneya, koji će, nakon odustajanja njegovih glavnih suparnika Ricka Santoruma i Newta Gingricha, gotovo sigurno dobiti republikansku nominaciju za kandidaturu na izborima. (HT)

 

Izvor: www.nacional.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox