Obama i Romney potpuno izjednačeni ulaze u zadnju debatu

Američki predsjednik Barack Obama i njegov republikanski protukandidat Mitt Romney 15 dana prije izbora potpuno su izjednačeni u anketama.

Tako u anketi TV mreže NBC i lista Wall Street Journal objavljenoj u nedjelju, Obama i Romney imaju po 47 posto glasova među vjerojatnim biračima, što označava povratak republikanskog kandidata nakon niza krivih koraka, uključujući objavu tajno snimljenog videa u kojem je rekao da je gotovo polovica birača ovisna o državnim davanjima, piše Slobodna Dalmacija

Anketa Reuters/Ipsos u subotu je pokazala da Obama ima minimalnu prednost od 46 prema 45 posto glasova, dok je u petak ta prednost iznosila tri postotna boda. Krajnje izjednačena utrka nosi nepredvidivost sve do posljednjeg, intenzivnog kruga kampanje i povećava važnost izravnog ogleda dvojice kandidata za Bijelu kuću u ponedjeljak navečer u Boca Ratonu, na Floridi.

Mitt Romney je u usponu od nadmoćnog nastupa protiv Obame u prvoj debati u Denveru 3. listopada. Obama je uzvratio sa solidnim nastupom dva tjedna kasnije u Hempsteadu, u državi New York, ali mu to nije bilo dovoljno da vrati značajniju prednost u anketama. U završnoj raspravi koju će moderirati Bob Schieffer s CBS News-a, Obama i Romney ponudit će različite poglede na američku ulogu u svijetu, a glavne teme vjerojatno će biti Iran, Sirija, Libija, izraelsko-palestinski pregovori i odnos prema Kini, navode američki mediji. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox