Obersnel šokiran Končarovim izjavama o 1.500 viška radnika ''3.maja''

Danko Končar na susretu sa sindikalcima ''3. maja'' poručio je kako nema novih i sigurnih poslova koje bi kao potencijalni budući vlasnik donio sa sobom i tako zaposlio kapacitete riječkog škvera. Pri tom je kao višak spomenuo 1.000 do 1.500 radnika, piše Novi list.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ''neugodno je iznenađen'' tom brojkom, a izvor iz Vlade govori da je planom restrukturiranja spomenuto tristotinjak radnika koji bi ostali bez posla, a njih bi zbrinula država.

Naravno da u brodogradilištima treba provesti restrukturiranje što neminovno sa sobom nosi i određen broj viška zaposlenih. Od toga više nitko ne bježi. Međutim, pitam se na temelju čega je to gospodin Končar došao do ove brojke od tisuću do 1.500 radnika u »3. maju« koji su višak ? To što nema posla? Uistinu ne znam gdje su to u međuvremenu nestali najavljivani veliki projekti, vjetroelektrane i kinesko brodogradilište o kojem je gospodin Končar pričao da ga želi kupiti, reakcija je riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela na sastanak Danka Končara s trećemajskim sindikatima na kojem je, nakon sati i sati sastančenja s menadžmentom, na kraju ipak poručio kako nema izglednih poslova na vidiku te da je prema sadašnjem stanju stvari višak između 1.000 i 1.500 trećemajaca. 

U Vladi nitko nije želio službeno komentirati istup Danka Končara u "3. maju". Pregovarački trenutak je krajnje osjetljiv i zato ih je iznenadilo ovakvo "iskakanje iz kolosjeka" druge strane. Tim više što je uslijedilo svega dan nakon što je obavljen zadnji razgovor s Dankom Končarom u Ministarstvu gospodarstva.

Sami sindikalisti spominju oko 500 radnika koje bi država trebala zbrinuti. (jh)


 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox