Obrana iz Applea: Nikoga ne šijuniramo, izgrađujemo bazu vlasnika

Nakon što se otkrilo da su vlasnici iPhonea konstantno izloženi bilježenju lokacija na kojima su se našli, Apple se trudi smanjiti očekivani pad prodaje na način da se i sam izvršni direktor Steve Jobs aktivirao kazavši da oni nikoga ne špijuniraju, nego imaju namjeru izgraditi bazu vlasnika ovog uređaja, navodi dnevnik.hr.

 

Jobs je naveo da se točna lokacija nikada ne prosljeđuje Appleu, nego da se prikupljaju informacije o obližnjim repetitorima mobilne mreže, bežičnom internetu, Wi-Fi-ju i slično. Namjera je povezati vlasnike iPhonea sa snimljenim fotografijama, dolaznim i odlaznim pozivima i SMS-ovima, korištenjem interneta, pa i sa financijskim transakcijama.

Apple je ipak najavio kako će ''popraviti'' software koji je svakom iPhoneu dozvoljavao prikupljanje podataka o lokacijama, čak i kada je bila isključena opcija lokacijske usluge. Tvrtka bi trebala u idućih nekoliko tjedana napraviti software koji će izbrisati sve do sada prikupljene podatke nakon što se isključi navedena opcija. (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox