Od 1. travnja u Zagrebu jeftinije parkiranje

Za dvije kune od 1. travnja pojeftinit će parkiranje u središtu grada (prva zona) pa će umjesto osam stajati šest kuna, u drugoj zoni cijena će umjesto četiri biti tri kune, a u trećoj umjesto dvije – kunu i pol piše Večernji.hr.Pojeftinit će i parkiranje u garaži, dnevna karta ili kazna. Novi cjenik skrojio je sam gradonačelnik Milan Bandić, drukčije od prijedloga koji je imala deseteročlana radna skupina zadužena da u posljednja dva tjedna radi na njemu. Gradonačelniku njihovi prijedlozi nisu bili dovoljno niski, pa ih je još snizio. Sam je iscrtao na papiru kolike cijene želi, kažu u Zagrebačkom parkingu.

Stanari s povlaštenim kartama, osim onih u prvoj zoni, također imaju razlog za veselje. Za deset kuna bit će jeftinije mjesečno parkiranje u drugoj, a za pet u trećoj zoni. U četvrtoj će mjesec dana parkiranja stajati 15 kuna, a novost je prema cjeniku i uvođenje pete zone u kojoj bi sat parkiranja trebao biti 70 lipa.

Kako je prije najavio gradonačelnik, najveća sniženja bit će u garažama, točnije njih šest. Cilj je napuniti prazne garaže i maknuti aute s pločnika. Sniženje se ne odnosi na garažu Rebro. 

Zanimljivo je i to da će se građani u četvrtoj zoni, koja obuhvaća Zagrebački velesajam, moći parkirati na cijeli dan za samo jednu kunu, dok će ista cijena vrijediti na parkiralištu Paromlin od 6 do 18 sati. Mogu odahnuti i obrtnici i oni koji imaju tvrtke. Naime, cijene će im biti i do 100 kuna niže u prvoj zoni, a za sto kuna mjesečno na Paromlinu i Velesajmu moći će parkirati svi oni koji kupe komercijalne karte na Paromlinu. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox