Od 16. listopada, osim osobnim automobilom, do Beča ćete moći jedino autobusnim prijevozom

Od početka situacije s korona virusom sektor prijevoza putnika naišao je na mnogobrojne operativne i ekonomske izazove. Kao posljedica istog, mnogobrojne cestovne i zračne kompanije ukidaju svoje linije. Tako se lošom prometnom povezanošću ponajviše na međunarodnim linijama ugrožava mobilnost putnika.


Nakon ljetne sezone, odnosno tijekom kasne jeseni i zime generalno slijedi jedan period smanjene mobilnosti te će ovakav režim u razdoblju epidemije predstavljati novi izazov cijeloj prijevoznoj industriji.

Iako smo ušli u period postsezone, odnosno smanjene potražnje za putovanjima, ipak još uvijek postoji značajan broj putnika koji imaju potrebe za putovanjima bilo iz poslovnih, obrazovnih ili obiteljskih razloga. Stoga nam je u interesu i dalje zadržati stabilnu ponudu autobusnih linija kako prema domaćim, tako i prema međunarodnim destinacijama te putnicima omogućiti mobilnost. - izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Beč kao jedna od važnijih i traženijih destinacija među hrvatskim putnicima i dalje ostaje u FlixBus mreži tijekom cijele godine od 5 do 7 puta tjedno iz Zagreba, Rijeke, Splita i drugih destinacija te će se ponuda FlixBusa prilagođavati potražnji. Sve dostupne destinacije mogu se provjeriti na web stranicama FlixBusa.

Kako bi se nastavilo nesmetano prometovanje i prijevoz putnika, važno je pridržavati se svih postavljenih epidemioloških mjera za njihovu sigurnost, odnosno prilagoditi se novom normalnom. Sve dok ima putnika, sačuvat će se i mnogobrojna radna mjesta i tvrtke u prijevoznom sektoru.  - dodao je Grbeša.

Epidemiološke mjere u FlixBusu

Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox