Od 2004. na nepoznate odvjetnike otišlo 320 milijuna kuna

Posljednjih sedam godina iz državnog je proračuna za različite odvjetnike izdvojeno oko 320 milijuna kuna, no nije poznato o kojim se odvjetničkim uredima radi jer  u Vladi tvrde da je riječ o tajnim podacima koji se ne mogu objaviti bez odobrenja obiju strana, odnosno i odvjetnika, piše Jutarnji list.

Pitanje plaćanja odvjetničkih usluga, uključujući i zastupanje pred Sudom u Haagu i drugim međunarodnim institucijama,  SDP-ov Mario Habek. Od Vlade je samo dobio odgovor o iznosu ukupnih odvjetničkih usluga u razdoblju od 2004. do 30. studenoga 2010. godine te o kojim je institucijama riječ.
Podaci pokazuju da je država za odvjetnike godišnje davala od 22 do 79,5 milijuna kuna koliko je plaćeno 2009. godine. No, izostao je odgovor koliko su za svoj rad dobili pojedini odvjetnici zbog čega je uputio dopunsko pitanje o tome. Dobio je odgovor da se radi o tajnim podacima. 
Prema neslužbenim podacima, od  320 milijuna kuna, desetina, odnosno oko 31 milijun kuna proračunskog novca otišlo je za odvjetnike Gotovine, Markača i Čermaka. (jk)

 

Izvor: Jutarnji list, 9. svibnja 2011.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox