Od 4. svibnja obvezno korištenje maski ili pokrivala za lice na letovima Croatia Airlinesa

Autor: D. Fabijanić

Od 4. svibnja ove godine na svim letovima Croatia Airlinesa, nacionalnog avioprijevoznika i člana udruge Star Alliance, obvezno je korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice. 


Slijedeći odluke i upute javnozdravstvenih i civilnih zrakoplovnih vlasti, ovu zaštitnu mjeru kompanija je preventivno donijela kako bi se smanjio potencijalni rizik prenošenja koronavirusa tijekom leta. U skladu s novom mjerom, putnici na let trebaju doći sa zaštitnim maskama ili pokrivalima za lice te ih koristiti tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila.

U cilju zaštite zdravlja putnika i osoblja kompanija nastavlja i s provođenjem mnogih drugih već implementiranih mjera. Članovi kabinske posade koji dolaze u izravan kontakt s putnicima i zemaljskim osobljem opremljeni su odgovarajućim zaštitnim sredstvima, zrakoplovi se svakodnevno dezinficiraju, prilikom redovitog čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere, a osoblju su na raspolaganju različita dezinfekcijska sredstva. Treba naglasiti i da su zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Od 11. svibnja o.g. Croatia Airlines počinje s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta (jutarnji i večernji) na linijama Zagreb - Split - Zagreb i Zagreb - Dubrovnik - Zagreb, a nova mjera nošenja zaštitnih maski odnosi se i na trenutno jedine međunarodne letove koji se obavljaju na liniji Zagreb – Frankfurt - Zagreb, jedanput na dan. 

Od početka epidemiološke krize nisu zabilježeni slučajevi zaraze na letovima Croatia Airlinesa, a kompanija će se i dalje prilagođavati aktualnoj situaciji te službenim odlukama i uputama javnozdravstvenih i regulatornih tijela.

Sve važne informacije i novosti putnici mogu pronaći na kompanijskoj web stranici www.croatiaairlines.com PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox