Od Nove godine poskupljuju cestarine na Istarskom ipsilonu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Bina-Istra od prvog dana 2013. godine poskupljuje cestarinu na Istarskom ipsilonu za četiri posto pa će tako primjerice cijena vožnje na relaciji od Matulja do Pule, dionice duge ukupno 92 kilometra, za osobna vozila iznositi 50 umjesto dosadašnjih 48 kuna, a od Umaga do Pule za 77 kilometara plaćat će se 38 umjesto dosadašnjih 37 kuna, priopćeno je danas iz Bina-Istre. 

Ovime će se cijene cestarine na Istarskom ipsilonu, uključujući prolaz kroz tunel Učku, uskladiti s inflacijom za četiri posto, kažu u Bina-Istri dodajući kako se cestarina na ovoj prometnici nije povećavala od 2004. godine, dok je u tom istom razdoblju inflacija porasla za više od 30 posto. Kako se navodi u priopćenju za javnost, cestarine na svim relacijama koje do danas iznose manje od pet kuna ostaju nepromijenjene.

Istarski ipsilon ima velik broj čvorova i brojne relacije s manjim brojem kilometara odnosno niskim tarifama koje se kreću između tri i pet kuna. Te relacije najviše koristi lokalno stanovništvo na koje, upravo ovom mjerom, neće biti primijenjeno povećanje cijena cestarine, poručili su iz Bina-Istre.

Dodaju kako će, nakon povećanja, prosječna cestarine po kilometru na punom profilu Istarskog ipsilona iznositi 0,47 kuna, a za lokalno stanovništvo odnosno za učestale korisnike iznosit će u prosjeku 0,34 kune, što je u skladu s cijenama koje se naplaćuju na mreži autocesta u Hrvatskoj. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox