Odabrana prva generacija Vip alumnija

U Vipnetu je predstavljeno 11 polaznika prve generacije jednogodišnjeg programa profesionalnog i poslovnog razvoja Vip alumni. Kroz mentorski rad s Vipnetovim menadžerima i rukovoditeljima, stručne edukacije, uključivanje u korporativne projekte i razmjenu unutar Telekom Austria Grupe, polaznici će steći radno iskustvo čiji je nedostatak najčešća prepreka pri njihovom prvom zapošljavanju. Ulaskom u program, kandidati će osim razvoja poslovnih i organizacijskih vještina, postati trajnim članovima Vip alumni zajednice.

"Ove smo godine u području društveno odgovornog poslovanja pokrenuli program "Čini pravu stvar" koji objedinjuje cijeli niz aktivnosti na području korporativnog volontiranja, zelenog poslovanja i edukacije. Istraživanja pokazuju da je svaka treća osoba do 29 godina u Hrvatskoj nezaposlena, a najveća prepreka u njihovom zapošljavanju upravo je nedostatak iskustva. Vip alumni program će mladim diplomantima omogućiti stjecanje praktičnih poslovnih znanja i vještina, a upravo je velik broj prijava pokazatelj koliko je ovakav program dobrodošao na hrvatskom tržištu rada.", izjavila je Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta.

Za pozicije Vip alumni programa zaprimljeno je 770 prijava. Među fakultetima s kojih su se prijavljivali kandidati - društveni i humanistički uvjerljivo vode s 53,91%, a slijede ih tehnički fakulteti s 15,65% prijava te 4,12% kandidata s prirodoslovnih fakulteta. Omjer prijavljenih muških i ženskih kandidata bio je podjednak, a najviše prijava bilo je u rasponu od 24 do 26 godina. Želju za sudjelovanjem u programu Vip alumni kandidati su pokazali maštovitim životopisima koje su prilagali. Tako su neke od prijava bili video uradci s natjecanja u borilačkim vještinama, osobne Web stranice s galerijama umjetničkih fotografija krajolika, blogovi, Word kolaži puni obrađenih slika ili čak detaljnih crteža rukom, stripova, stihova i sl.

Kandidati su prolazili tri selekcijska kruga. Prvi krug je bila predselekcija na temelju pristiglih prijava, u drugi krug je ušlo 60 kandidata te je kroz zahtjevnu selekciju odabrano 26 finalista za treći, posljednji selekcijski krug.

Metodologija korištena u selekcijskom procesu, Centar procjene, jedna je od najzahtjevnijih te se u drugom krugu sastojala od serija interaktivnih aktivnosti u kojima su se ocjenjivala stručna predznanja, motivacija i osobnost kandidata. Za razliku od uobičajenih metoda poput testova i razgovora, Vipnetovi menadžeri i rukovoditelji su u trećem krugu Centra procjene direktno promatrali specifična i relevantna ponašanja za određeno radno mjesto. Ova, za hrvatske prilike inovativna metoda, namijenjena je promatranju reakcija kandidata i njihove sposobnosti snalaženja u različitim, najčešće nepredvidljivim i stresnim, ali istovremeno svakodnevnim poslovnim situacijama.

„Bili smo fokusirani na osobnost kandidata, kako bi se što bolje uklopili u Vipnetovu korporativnu kulturu. Cilj je bio dobro ih upoznati i vidjeti kako se ponašaju u timu, preuzimaju li inicijativu, predlažu li kreativne ideje, koliko su usmjereni rješenjima te koliko su fleksibilni pod vremenskim pritiskom. Svim kandidatima proces je omogućio da osvijeste svoje kvalitete i slabosti s obzirom na to da su dobili konkretne povratne informacije o svom učinku, što vjerujem da će im pomoći u daljnjem razvoju. Kandidati su nas vrlo pozitivno iznenadili inovativnim i praktičnim rješenjima, nevjerojatnim naprednim promišljanjima i pozitivnim duhom. Posebno mi je drago što su i sami zadovoljni našim pristupom.“ – rekla je Alis Kaznačić, rukovoditeljica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima Vipneta.

Vip alumni, generacija 2014./2015. su: Ana Kundid, Jelena Pevec, Tomislav Bohm, Roko Tomić, Domagoj Rudeš, Silvia Pavić, Ivan Zgurić, Željka Ljubić, Mate Knezović, Luka Mak i Milan Banjac.

Alumniji su raspoređeni u odjele prodaje, marketinga, regulatornih poslova, kontrolinga, planiranja radio-mreže, analize tržišta, odjel poslovnih rješenja i odjel za prijenosnu i IP telekomunikacijsku mrežu. U godinu će dana Vipnet u svakog od kandidata uložiti više od 100 tisuća kuna kroz plaću koja će iznositi 6 tisuća kuna bruto, edukacije, program međunarodne razmjene i ostale dodatne pogodnosti. PS/S.P.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox