Odgađa se porez na imovinu?

Građani od početka iduće godine možda ipak neće plaćati još jedan novi porez - onaj na imovinu.

Naime, nakon što je Vlada do sada najavljivala 1.siječnja 2013. kao siguran datum uvođenja poreza na imovinu, ministar financija Slavko Linić najavio je kako će konačnu, političku odluku o tome Vlada tek donijeti.

Ministarstvo financija u Vladu je već uputilo konačni prijedlog zakona i model kojim bi se imovina trebala ubuduće oporezivati pa je tehnički sve spremno za uvođenje novog poreza.

Uži kabinet o tome će, neslužbeno doznajemo, najverojatnije raspravljati u iduća dva tjedna jer je prioritet rebalans i proračun za sljedeću godinu.

Porez na imovinu moguće je provesti u idućoj godini, a hoćemo li ga odgoditi za godinu dana odlučit će Vlada, najavio je ministar financija Slavko Linić.

Jedan od članova užega kabineta Vlade, u kojem su premijer i potpredsjednici, rekao nam je danas da nije vidio konkretan Linićev prijedlog pa ne zna je li Vlada odustala od novoga poreza građanima.

Budući da čak 90 posto Hrvata živi u vlastitoj nekretnini, jasno je kako je riječ o osjetljivoj političkoj odluci koja bi naročito udarila na srednji sloj građana, piše jutarnji.hr. (sh)

 

 

Foto:Anto Magzan/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox