Odgođeno poskupljenje cestarina

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je u Rijeci da će se nove, 15 posto više cijene cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb početi primjenjivati oko 10. ili 11. lipnja, a ne kao što je prvotno bilo najavljivano od 1. lipnja.

Poštujemo proceduru, dakle ništa ne radimo preko noći nego sukladno određenim procedurama. Prodaja ENC-a s popustom počet će 1. lipnja, dok će zapravo cestarina poskupjeti oko 10. ili 11. lipnja, kazao je Hajdaš Dončić odgovarajući na pitanja novinara o najavama da će se više cijene cestarina početi primjenjivati desetak dana kasnije nego li je prvotno najavljivano.

Ministar je ponovio kako cestarine neće poskupiti za stalne korisnike i lokalno stanovništvo. Cestarina poskupljuje 15 posto samo za jednodnevne ili povremene korisnike, rekao je dodavši da onima koji stalno koriste elektronski sustav naplate cestarina ostaje ista te da uz marketinšku akciju dobivaju dodatnih 50 kuna. Cilj je da poduzeća u resoru ministarstva počnu tržišno razmišljati, rekao je.

Poskupljenje cestarina za 15 posto za korisnike koji plaćaju u gotovini ili karticama na licu mjesta najavljeno je prošli tjedan, a nakon tog povećanja cestarina od Zagreba do Splita stajat će 181 kunu (do sad 157 kuna), od Zagreba do Rijeke 69 kuna (do sada 60 kuna). Cijena pak za korisnike ENC-a (elektronske naplate cestarine) ostat će ista, a iz Ministarstva su prošli tjedan najavili da će tijekom lipnja provesti promotivnu akciju prodaje ENC-a uz popust. (Hina/HT)

 

 

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox