Odgovor Hypo Banke: Hoteli Novi nisu ispoštovali svoje ugovorne i financijske obveze

Hypo Alpe-Adria-Banka reagirala je na napise u medijima o tužbi Hotela Novi protiv te banke i Hypo Alpe-Adria-Bank International AG zbog naknade štete i izgubljene dobiti, istaknuvši da Banka u spornom projektu Novi Resort nikad nije bila partner već samo kreditor prema kojemu Hoteli Novi d.o.o. nisu ispoštovali svoje ugovorne i financijske obveze.

 

Vezano uz članak koji je objavio Novi list, Hypo Aple-Adria Banka tvrdi da su iznesene brojne netočne informacije i neistine koje Banka najodlučnije demantira.
Ne želimo preko medija komentirati stvari koje su predmetom ovršnog postupka kojeg su Hypo Alpe-Adria-Banka i pokrenuli protiv Hotela Novi d.o.o. Međutim, ističemo kako je ova tužba reakcija na pokrenuti ovršni postupak, kao i pretpostavljamo na neke druge pokrenute postupke nad Hotelima Novi d.o.o. i kako koincidira s dospijećem njihovih dugovanja prema više vjerovnika -
stoji u priopćenju Hypo Banke te se dodaje da je riječ o "neutemeljenom izvještavanju kojim se ignoriraju činjenice jer se njime šire dezinformacije i obmanjuje javnost te neopravdano šteti poslovanju i ugledu Hypo Alpe-Adria-Banke d.d.".

Podsjetimo, riječ je o projektu Novi Resort, koji su financirale spomenute banke, a koji je u realizaciji stao na nekih 70 posto. Hoteli Novi tvrde da su banke stalnim kašnjenjem i opstruiranjem dogovorenih i potpisanih financiranja, prekinule taj projekt i zato traže 130.000.778,48 eura odštete. (PS/MJ)

 

Foto: www.novi.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox