Odluka o Sanaderovom izručenju Hrvatskoj postala pravomoćna

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je u ponedjeljak povukao žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj čime je ranija odluka o njegovu izručenju postala pravomoćna.

On se suglasio s pojednostavljenim postupkom izručenja Hrvatskoj kako je prije dva tjedna najavio preko svojega odvjetnika Gorana Suića, rekao je Sanaderov bečki odvjetnik Werner Suppan austrijskoj novinskoj agenciji APA. Suppan smatra da će Sanader Hrvatskoj biti izručen za dva do tri tjedna.

Povlačenjem žalbe odluka Zemaljskog suda u Salzburgu od 9. svibnja o izručenju Sanadera postaje pravomoćna. Vrijeme izručenja još nije utvrđeno.

Podsjetimo, Sanader (57) je 10. prosinca uhićen u Austriji po tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska i od tada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu. Prigovarajući kako u Hrvatskoj ne bi imao pošteno suđenje Sanader se na početku borio protiv izručenja. Potom je promijenio stav obrazlažući to preko odvjetnika Suppana time što je Hrvatska zrela za ulazak u Europsku uniju te kako on ne želi svojim slučajem opterećivati završetak pristupnih pregovora. (Hina/jk)

 

Foto: vlada.hr

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox