"Odluka Ustavnog suda je presedan koji nije dobar"

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila u Bjelovaru, vezano uz odluku Ustavnog suda da odbije žalbu HDZ-a na rješenje DIP-a kojim je Kukuriku koaliciji dopušteno da mjesto Gorana Habuša u 3. izbornoj jedinici popuni drugom kandidatkinjom - kako se time otvara ogroman presedan koji nije dobar.

Ustavni sud je u Odluci kojom odbacuje žalbu HDZ-a, uz ostalo, naveo kako je u razdoblju od 48 sati (računajući od predaje izbornih lista pa do prihvaćanja i objave lista) u nadležnosti DIP-a prihvatiti predloženu novu osobu umjesto osobe koja je odustala, i nakon toga ocijeniti pravovaljanost prijedloga liste u cjelini. No, Ustavni sud je utvrdio kako ta osnovana primjedba HDZ-a ne dovodi u pitanje pravnu valjanost samog rješenja DIP-a.

Komentirajući na pitanje novinara tu odluku Ustavnog suda, predsjednica HDZ-a je nakon središnjeg skupa stranke u Bjelovaru za 2. izbornu jedinicu, rekla kako će to u budućnosti omogućiti da svaka stranka predloži neke kandidate, a kada vidi reakcije javnosti da ih onda zamjeni. Za to postoje rokovi. Ovime se otvara jedan presedan koji nije dobar, rekla je Kosor. (Hina/jk) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox