Održan sedmi Microsoftov dan naprednih tehnologija

Više od stotinu developera razmijenilo je iskustva i novosti iz svijeta računalstva u oblaku. Održano je sedmo jesensko okupljanje Microsoftovih developera, Advanced Technology Day.Stručnjaci iz Microsoftovih partnerskih tvrtki prezentirali su novosti u svijetu tehnologija računalstva u oblaku, a fokus je stavljen na razvoj usluga u oblaku te razvoj klijentskih aplikacija. Kroz devet predavanja, podijeljenih u dvije tematske cjeline, moglo se čuti o Microsoftovim platformama Windows Azure i Office 365. Također, konferencija je donijela novosti o tehnologijama za razvoj aplikacija na različitim uređajima i platformama, koje kroz internetski preglednik pristupaju i konzumiraju usluge iz računalnog oblaka. Među njima posebno valja izdvojiti tehnologije kao što su HTML5, JavaScript, te novu Microsoftovu platformu za pametne telefone, Windows Phone 7 Mango.

Želja nam je bila dati presjek aktualnosti u ponudi platformi za cloud i mogućnost korištenja privatnog oblaka i softvera kao usluge, te pokazati kako izraditi aplikacije za različite uređaje koji korisnicima omogućavaju jedinstveno korisničko iskustvo, rekao je Tomislav Tipurić, direktor konferencije i specijalist za tehnologije Microsofta Hrvatska.

Računalstvo u oblaku najveća je promjena u IT industriji nakon dugo vremena. No, da bi iskoristili puni potencijal ove mijene, potrebno je razumjeti novi pristup te shvatiti sve prednosti koje ova rješenja nude, ali i potencijalne opasnosti. Mnogi razvojni inženjeri koriste platforme računalstva u oblaku kao što je Windows Azure, kako bi brže izradili skalabilne i pouzdane aplikacije. S druge strane, vjerujem da će mnoge organizacije u skoroj budućnosti koristiti privatne računalne oblake - naglasio je David Chappell, nezavisni savjetnik i ravnatelj Chappell & Associates. (PS/HT)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox