Održana akcija Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja ZaZeleni svaki dan

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, nakon Zagreba, danas je na Centralnoj tržnici u Rijeci održalo akciju #ZaZeleniSvakiDan kojom se građanima želi ukazati na to da promjenom svakodnevnih navika svi zajedno možemo učiniti pozitivne korake u smanjenju štetnog utjecaja na klimu, okoliš i prirodu.


U akciji je sudjelovao ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić sa suradnicima, a građanima je dijelio ekološki prihvatljive vrećice od reciklirane plastike za trajnu upotrebu.

Ministar Ćorić je ovom akcijom i praktično najavio donošenje novog Zakona o gospodarenju otpadom kojim se, između ostalog, ukidaju lagane vrećice i plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu.

Upravo ovdje u Rijeci, na jadranskoj obali, posebno je važno osvijestiti nekorištenje jednokratne plastike jer je ona jedan od glavnih problema onečišćenja mora., rekao je ministar Ćorić.

Na pitanje novinara vezano za inflaciju cijena hrane, ministar je pojasnio da upravo utjecaj klimatskih promjena i čestih vremenskih ekstrema, kao što su nedavna tuča i travanjski mraz, radi poremećaj u opskrbnim lancima hrane, pa stoga i još jednom naglasio važnost kupovine lokalnih i sezonskih proizvoda čime se potiče domaća proizvodnja s niskim okolišnim otiskom. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox