Održana konferencija Zapali svoju ideju by JCI Zagreb

Međunarodna komora mladih Zagreb (JCI Zagreb) organizirala u Europskom domu u Zagrebu konferenciju pod nazivom „Zapali svoju ideju by JCI Zagreb“ s ciljem edukacije početnika u biznisu, prvenstveno mladih osoba od 18 do 40 godina, i to kako od same ideje doći do profitabilnog biznisa. Odaziv je bio velik jer je u dvorana Europskog doma bila prepuna, sa više od 150 sudionika.

"Mi smo ovdje zbog Vas i podržat ćemo mlade ljude da pokrenu svoje poslove", rekla je u uvodnom govoru Zdenka Lončar, izaslanica Ministra poduzetništva i obrta koja je podržala projekt konferencije JCI Zagreba.

Predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Darinko Kosor rekao je okupljenima kako je u Hrvatskoj moguće ostvariti "hrvatski san". Pozvao je okupljene koji imaju ideju za start-up da započnu posao u Hrvatskoj i pozvao ih je da ne odlaze u druge države kada u Hrvatskoj nedostaje poduzetnika. "Stvorite sami sebi posao", naglasio je Kosor.

Okupljene je pozdravio predsjednik JCI-a Hrvatske, Matija Longin kao i predsjednica JCI Zagreba, Ana-Maria Gurdulić koja se zahvalila okupljenima na velikom odazivu te Gradu Zagrebu i Ministarstvu poduzetništva i obrta na potpori za ovaj prvi, koji je samo početak niza projekata koje će JCI Zagreb realizirati. Predsjednica JCI Zagreb, Ana-Maria Gurdulić pozvale je sve mlade ljude s vizijom da se odvaže i da se priduže JCI Zagrebu u stvaranju pozitivnih promjena i novih prilika u našoj zajednici. Prva panelistica Tana Zimmermann, koja je ujedno i članica JCI Zagreba, vlasnica je društvene mreže i oglasnika Bazzar.hr. Tana je podijelila svoje vlastito iskustvo i znanja vezano uz stvaranje vlastite ideje pa do realizacije svog business-a. Zainteresirana publika imala je za Tanu mnogobrojna pitanja o zamkama na koje je nailazila i o načinu savladavanja istih na tom putu do uspjeha.

Mladi PR stručnjak za područje novih tehnologija Bruno Blumenschein istaknuo je važnost content marketinga i human to human komunikacije na primjerima dobre prakse, a potkrijepio je svoje tvrdnje na primjeru start-upa na kojem trenutno radi, a to je Chummunity.

Panelist Tomislav Pokrajčić autor je start-up projekta Weddingella, a na konferenciji je naglasio važnost dobre preporuke i lojalnosti klijenta. Publici je otkrio i kanale za dobru komunikaciju s krajnim korisnicima u promotivnoj kampanji. "Ideja nije dovoljna. Birajte kome ćete vjerovati jer je važno da prije pokretanja posla stvorite dobro radno okruženje. Učite iz tuđih grešaka, ali učenje na vlastitim greškama na kraju je jedini pravi način", rekla je panelistica Ida Pandur, osnivačica digitalne marketinške agencije Entourage Ltd. Ona je prisutnima ispričala kako je nadvladala strah da ode iz tvrtke za koju je radila kako bi ostvarila svoj san o vlastitoj tvrtki. PS/S.P.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox