Održana promocija knjige Inge Lalić - Kako pokrenuti vlastiti biznis

Imate ideju?  Razmišljate o pokretanju vlastitog biznisa, ali vam nedostaje hrabrosti da se napokon upustite u poduzetničke vode? Bojite se neuspjeha ili možda ostvarujete loše rezultate? Odgovore na ta i slična pitanja pronaći ćete u knjizi Inge Lalić: Kako pokrenuti vlastiti biznis koja je danas predstavljena u prostorijama knjižare Profil.

U knjigu „Kako pokrenuti vlastiti biznisInga Lalić  pretočila je višegodišnje konzultantsko i coaching iskustvo u radu s klijentima, a namijenila ju je poduzetnicima, ali i onima koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla.  Knjiga „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ nije samo priručnik za poduzetništvo, već i za osobni razvoj. Jasno pisana, pristupačna i zanimljiva, knjiga obiluje stvarnim poduzetničkim pričama koje su tu da ohrabre i inspiriraju.

Namjera mi je bila napisati knjigu koja će motivirati poduzetnike kada su obeshrabreni i iscrpljeni. Poduzetništvo zahtijeva transformaciju stava, s čekanja na pokretanje akcije. Ne možemo čekati da prođe kriza, jer jedino vrijeme koje imamo je ovo sada, istaknula je Inga Lalić govoreći o knjizi.

Najgore što možemo napraviti jest da stanemo, treba stalno tražiti nove prilike i izazove jer koliko god se sami razvijate toliko će se razvijati i vaš posao, dodala je.

Na predstavljaju knjige sudjelovali su Sandra Pocrnić Mlakar, urednica Profila, Mirjana Fijolić, glavna urednica portala Profitiraj.hr, Sandra Mihelčić, vlasnica i direktorica Business Media Groupe te glavna urednica mjesečnika Poslovni savjetnik, Miodrag Šojatović iz tjednika Lider, te Vedran Mušura s portala Pametna kuna.

  Okupljeni su mogli iz prve ruke čuti kako se poduzetnici nose s preprekama i što ih motivira da ustraju i idu dalje.

U samostalni medijski biznis sam krenula prije deset godina, napustivši dobro plaćen posao u sasvim drugoj branši. Iako je to bio riskantan potez jer nisam imala financijera već samo vlastitu skromnu ušteđevinu, nisam pogriješila, a vodila me ljubav prema poslu. Danas sam vlasnica medijske kuće koja izdaje pet poslovnih tiskovina i tri poslovna portala. Tek danas nakon deset godina rada ubirem plodove ulaganja u medijski biznis. Jedan od tih plodova je vlastiti poslovni prostor u kojeg smo nedavno preselili našu grupaciju Business Media Group (BMG), nedavno pokrenuti poslovni mjesečnik Direktor, te ulaganje u još jedan novi poslovni portal koji će uskoro ugledati svjetlo dana, naglasila je Sandra Mihelčić. Također, jedan od načina pokretanja vlastitog biznisa je naći dobrog i pouzdanog poslovnog partnera, spomenuto je na promociji.

Knjiga je opremljena iznimnim ilustracijama, nadopunjena istinitim poduzetničkim pričama, te se na kraju svakog poglavlja nalaze testovi i upitnici tako da čitatelj može testirati svoja znanja i sposobnosti, naglasila je Pocrnić Mlakar iz tvrtke izdavača knjige, Profil.

Na slici žene poduzetnice, vlasnice tvrtki: Renata Vokal, Sandra Mihelčić, Inga Lalić, Kristina Ercegović

Ne treba se bojati neuspjeha i pogrešaka već na  njih treba gledati kao na priliku za učenje. Što više pogrešaka napravimo bliže smo ostvarenju svog cilja. Moj životni i poslovni moto je-mogu sve što poželim, poručila je za kraj Inga Lalić.

O autorici

Autorica knjige Inga Lalić ima 12-godišnje iskustvo u poslovnom savjetovanju, edukaciji klijenata, coachingu, vođenju i izgradnji prodajnih timova. Vodi treninge i radionice komunikacijskih, prodajnih i managerskih vještina. Vlasnica je tvrtke RE-FORMA, centra za poslovno savjetovanje i edukaciju poduzetnika. Piše redovnu kolumnu na portalu Pametna kuna i blog na poslovnom news portalu Poslovni savjetnik, u časopisu Tajnica.hr, a pisala je kolumne i za Lider, te ženski časopis Tena. Autorica je brojnih tekstova o poduzetništvu koje prenose portali u zemlji i inozemstvu. Gostovala je u emisijama na radiju i televiziji na teme osobnog i poslovnog razvoja.

 

Autor: Jasmina Kolić

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox