Održana Virska noć 2015.

Turističke potencijale i razvojne projekte otoka Vira prezentirala je voditeljica Mirna Maras

U kongresnoj dvorani zagrebačkog hotela Sheraton sinoć je održana tradicionalna Virska noć 2015. na kojoj su prisustvovali brojni gosti iz političkog, gospodarskog, medijskog i estradnog života Hrvatske.

Prisutne je pozdravio Kristijan Kapović, načelnik općine Vir i pri tome naglasio kako je Zagreb samo jedan u nizu gradova u kojima je Vir promovirao svoju turističku djelatnost. Istaknuo je posebnu povezanost Zagreba i otoka Vira. Naime, veliki postotak gostiju Vira čine upravo Zagrepčani.

"Sa Zagrebom i Zagrepčanima gajimo dugogodišnje prijateljske odnose. Kako trećina naših gostiju dolazi iz Zagreba i okolice, vjerujem da se oni na našem otoku osjećaju kao kod kuće, a jednako tako se i mi Virani osjećamo u glavnom gradu Hrvatske. Zagreb nam je uvijek pružao podršku i ruku pomoći pa je naš odnos poseban i neraskidiv.", istaknuo je Kapović.

Jedan od razloga predstavljanja u Zagrebu je i i činjenica kako Vir u hrvatskoj javnosti nema status pravog turističkog mjesta kakav imaju u inozemstvu.

Kristijan Kapović

 

Predstavljanje pred 700 gostiju je započelo spektakularnim laserskim showom, a potom prezentacijom turističkih potencijala i razvojnih projekata i sadržaja kojim su obuhvaćena sva događanja u Viru od siječnja do prosinca te prikazivanjem propagandnog filma "Vir 365- Otok s dva lica" .

Cilj je prezentacije, filma i tradicionalne Virske noći promovirati turizam u Viru i istaknuti njegovu važnost tijekom cijele godine. Upravo radi lokacije i dobre prometne povezanosti te blizine središnjoj Hrvatskoj.


 

"Oba njegova lica - naseljeno središte sa starijim i novonastalim naseljima i više od 80 posto nenaseljenog kopna, spoj tradicijskih elemenata i modernog, ribarskih koća i luksuznih jahti, uređenih šljunčanih plaža i netaknutih djelova prirodnih morskih pješčanih oaza", rečeno je. Taj suživot suprotnosti i kontrasta svakako su pozivnica za posjet tom životopisnom otoku.Prezentaciji virskog turizma prisusvovale su osobe iz hrvatskog političkog, estradnog, sportskog i akademskog života - Nenad Stazić, Ingrid Anitčević - Marinović, Pavle Kalinić, Davor Bernardić, Ivo Jelušić, Željko Sabo, Boro Grubišić, Franko Vidović, Zdenka Kovačiček, Zlatan Zuhrić Zuhra, Marina Tomašević, Lupino, Neda Ukraden, Saša Kopljar, Nikola Kristić... predstavnici Veleposlanstava Njemačke, Poljske i Velike Britanije te brojni drugi uzvanici koji su na gastro eventu uživali u specijalitetima dalmatinske kuhinje Viranina Darija Kapovića, člana hrvatske kuharske reprezentacije te vrhunskim vinima "De Georgies", virskog vinara Damira Jurjevića.Tradicionalna Virsku noć upotpunili su Jelena Rozga, Joško Čagalj-Jole i klapa "Vir" koji su goste zabavljali do ranih jutarnjih sati. PS/Svjetlana Pećinar

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox