Održani susreti kreativnih poduzetnika iz 17 zemalja

Kako uspješno predstaviti projekt međunarodnom partneru i sklopiti suradnju u roku 15 minuta pokazali su poduzetnici koji su se prošli tjedan okupili na gospodarskim susretima Designed for Business 2016 i održali 158 međunarodnih sastanaka.

U sklopu Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija, 2. lipnja 2016. godine u zagrebačkom Muzeju suvremenih umjetnosti održali su se gospodarski susreti Designed for Business koji su okupili preko sto međunarodnih poduzetnika iz područja kreativnih industrija s ciljem pronalaska potencijalnih poslovnih partnera i predstavljanja svojih proizvoda na novim tržištima.

Međunarodni gospodarski susreti održavaju se na prostoru cijele Europe u organizaciji Europske poduzetničke mreže (EEN) gdje se poduzetnicima i istraživačkim grupama nudi mogućnost sudjelovanja na unaprijed dogovorenim 'jedan na jedan' sastancima s potencijalnim međunarodnim partnerima radi ostvarenja zajedničke suradnje. Mreža omogućuje ambicioznim i inovativnim malim i srednjim poduzećima da ostvare rast i internacionaliziraju poslovanje. Partneri u zemljama članicama, tako i u Hrvatskoj, besplatno nude poduzetnicima  informacije o uvjetima poslovanja na europskom tržištu, pronalaze odgovarajuće partnere i tehnologije te omogućuju ostvarivanje međunarodne suradnje. Glavni organizator susreta Designed for Business 2016 bila je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji sa Step Ri –Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskim klasterom konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.

"Iznimno sam zadovoljan odazivom međunarodnih poduzetnika koji su prepoznali kreativnost hrvatskih projekata te otvorili mogućnost izvoza istih na nova tržišta. Na ovaj način HAMAG-BICRO, kroz Europsku poduzetničku mrežu, ustrajno potiče male i srednje poduzetnike da brže ostvare svoj rast, lakše pristupe financiranju te ostvare nova poslovna partnerstva" – izjavio je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Poduzetnici iz 17 zemalja diljem svijeta održali su 158 međunarodnih sastanaka na temu kulturnih i kreativnih industrija koje sve više i više postaju ključna komponenta razvoja svih svjetskih ekonomija. Očekuje se kako će uspjeh ovogodišnjih susreta potvrditi brojne ostvarene poslovne suradnje, novi poduzetnički projekti, ali i partnerstva u prijavama EU projekata. Na susretima je sudjelovao i velik broj znanstvenika i istraživačkih grupa koji su prepoznali važnost i korisnost b2b susreta za promociju ekspertiza i vještina koje mogu ponuditi tvrtkama kao i mogućnost dogovora suradnje i zajedničkog prijavljivanja novih europskih projekata. PS/S.P.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox