Odsad direktno via SAD

Međunarodna zračna luka u Rockfordu (RFD), 140 km sjeverozapadno od Chicaga, objavila je u utorak da ovoga mjeseca prvi puta nudi uslugu transatlantskih letova, s prvim polijetanjem 'charter' kompanije Air Plus za Zagreb i Beograd u petak 17. lipnja, izvijestila je lokalna TV postaja WIFR na web stranici.

 

Nakon ljetovališta Cancuna u Meksiku, Zagreb i Beograd su druga i treća međunarodna destinacija u koju se može poletjeti iz Rockforda, grada sa 150 tisuća stanovnika na sjeveru američke savezne države Illinoisa.

Air Plus, 'charter' tvrtka sa sjedištem u Chicagu, ponudit će jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd. Letovi će kretati s RFD-a u petak navečer i vraćati se u nedjelju popodne. Letjet će se zrakoplovima Boeing 767s u vlasništvu američke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 zrakoplova obavlja 'charter' letove za velike sportske klubove i turističke agencije.

Godine 2008. predsjednička kampanja republikanca Johna McCaina koristila je jedan od Air Swift-ovih Boeinga 737-400's, koji je nazvan "Straight Talk Express".

Letovi se mogu rezervirati na flyairplus.com ili pozivom na (011) 877-849-5002, a cijena im je 1099 USD.

To će biti prvi non-stop let za Zagreb s područja Chicaga u gotovo dva desetljeća, izjavio je Dušan Milićević, generalni direktor Air Plus-a. Letovi su namijenjeni velikim hrvatskim, srpskim i bošnjačkim zajednicama u Chicagu, Milwaukeeju, Madisonu i St. Louisu, kao i europskim putnicima u potrazi za jeftinim kartama. Letovi će biti na ponudi 13 ljetnih tjedana, a već je prodano oko 2.000 od ukupno 3.000 ponuđenih sjedišta.

RFD je savršeno smješten između glavnih gradova Srednjeg Zapada. Naši klijenti će otkriti pogodnosti prijevoza do Rockforda, besplatnog parkiranja i putovanja za jugoistočnu Europu - rekao je Miličević. Stigavši u SAD iz Europe naići će na puno kraće redove za carinu i proći bez gnjavaže - dodao je.

Miličević je kazao kako postoji velika potražnja za putovanjima između američkog Srednjeg Zapada i jugoistočne Europe, osobito u ovim ljetnim mjesecima, te da velika mreža putničkih agenata odgovara na tu potražnju. Air Plus također nudi turističke obilaske Srbije, Hrvatske i susjednih zemalja. Zagreb i Beograd isto tako nude se kao povoljna polazišta za odmor u ostalim europskim zemljama. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox