Oglasio se DORH: Davanje iskaza nije i ne može biti stvar dogovora

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske priopćilo je povodom upita novinara je li točna tvrdnja potpredsjednika HDZ-a Ivana Jarnjaka "da se dogovorio s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem oko davanja iskaza", kako pozivanje Jarnjaka radi davanja iskaza "nije i ne može biti stvar dogovora". 

Povodom upita novinara je li točna tvrdnja Ivana Jarnjaka da se dogovorio sa Glavnim državnim odvjetnikom oko davanja iskaza priopćujemo kako pozivanje Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza nije i ne može biti stvar dogovora. Nadležni državni odvjetnik sukladno Zakonu o kaznenom postupku i probicima konkretnog kaznenog predmeta odlučuje kada i u kom svojstvu će pozvati pojedine osobe, pa tako i Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva RH.

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak izjavio je nakon današnjeg sastanka užeg Predsjedništva HDZ-a kako su medijski navodi vezani uz njegovo ime i slučaj crnih fondova "laž i neistina", najavivši da će podići tužbu protiv bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević.

Jarnjak je izvijestio da je jutros nazvao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i razgovarao s njime, te će dati iskaz pred DORH-om o svim okolnostima koji se navode u medijima. (Hina/jk)

 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox