OHR Dodiku: BiH se neće raspasti

Ured visokog međunarodnog predstavnika (OHR) priopćio je u subotu da se Bosna i Hercegovina neće raspasti, reagirajući tako na istup predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je dan ranije za srbijanske medije ocijenio kako BiH nitko više ne može pomoći.

 

"Činjenica je da je BiH suverena država od 1992. godine, kad je jednoglasno primljena u Ujedinjene narode. Bosna i Hercegovina se neće raspasti", stoji u priopćenju OHR-a.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je za Blic od petka da je BiH politički monstrum koji se raspada te da joj nitko ne može pomoći. Pojasnio je da bošnjačka politika tjera Hrvate i Srbe iz BiH te da "realnost govori da je BiH zemlja podijeljena kulturološki, teritorijalno, politički, sportski".

Iz OHR-a su pozvali Dodika da, umjesto što koristi neodgovornu retoriku osporavajući nadležnosti BiH, a o čemu je austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave Valentin Inzko nedavno izvijestio Vijeće sigurnosti, zajedno s drugim političkim čelnicima radi na uspostavi novog Vijeća ministara koje nije ustrojeno 15 mjeseci od održanih izbora. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox