Oneworld, SkyTeam i Star Alliance udružili se kako bi putnicima osigurali putovanje s povjerenjem

Tri svjetska zrakoplovna saveza, koja zajedno obuhvaćaju više od pedeset posto svjetskoga zračnog prometa, okupila su se kako bi naglasila mjere koje zrakoplovne kompanije donose radi osiguranja dobrobiti putnika prilikom putovanja. Dear Travellers, film triju zrakoplovnih saveza, pruža uvid u ono što putnici mogu očekivati tijekom putovanja u narednim mjesecima u kojima će se ograničenja u putovanjima polako ukidati, a svijet se ponovno počne pomalo otvarati.


Kad putnici budu spremni putovati zrakoplovom, moći će letjeti s povjerenjem, sigurni da avioprijevoznici i zračne luke diljem svijeta provode pojačane higijenske mjere i standarde osobne sigurnosti kako bi ublažili opasnosti za zdravlje.

Izvršni direktor oneworlda Rob Gurney izjavio je: Sigurnost je oduvijek bila u središtu poslovanja naših članica, a tako će biti i dalje. Uz dodatne mjere zdravstvene i osobne zaštite koje provode naše članice i koje se provode u cijelom sektoru zrakoplovstva, putnici mogu krenuti na putovanje s povjerenjem.“

Mjere koje će putnici iskusiti tijekom putovanja od prijave za let do dolaska u željeno odredište obuhvaćaju sljedeće:

  • obveza ili preporuka za putnike i zrakoplovno osoblje vezana uz nošenje maski za lice u zračnim lukama i u zrakoplovima, u skladu s primjenjivim smjernicama za zaštitu javnog zdravlja;
  • sigurno okruženje u zračnim lukama uz fizički razmak u svim nužnim područjima;
  • pojačane higijenske mjere s naglaskom na područja koja se često dodiruju rukama u kabinama zrakoplova i u zračnim lukama.

Kristin Colvile, izvršna direktorica SkyTeama, izjavila je: Sigurnost i dobrobit putnika i zaposlenika oduvijek su nam bili prioritet. Svjedočili smo nevjerojatnoj razini suradnje u cijeloj zrakoplovnoj zajednici koja želi provesti mjere osobne i zdravstvene zaštite na više razina. Putnici mogu biti sigurni da se tijekom putovanja provode različite mjere kako bi se pojačala njihova osobna sigurnost u zračnim lukama i tijekom leta.

Svaki od tri globalna saveza nedavno je najavio inicijative za višestruki pristup sigurnome poslovanju, koje će zadovoljiti ili nadmašiti stroge mjere koje preporučuju zdravstveni stručnjaci, regulatorne institucije i vodeća tijela u zrakoplovnoj industriji. 

Sa zadovoljstvom smo surađivali s brojnim dionicima u zrakoplovnome sektoru kako bismo jasno i jedinstveno umirili putnike u vezi s higijenom i zdravstvenom zaštitom tijekom putovanja zrakoplovom i dali im do znanja da nam je to u središtu interesa - naglasio je Jeffrey Goh, izvršni direktor Star Alliancea i dodao: Suočavamo se s najvećim izazovom u povijesti naše industrije, no predani smo nadvladavanju toga izazova kroz mjere koje će vratiti povjerenje u zrakoplovna putovanja kako bismo ponovno povezivali ljude i kulture diljem svijeta.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox