Oporavak njemačkih industrijskih narudžbi u travnju

Njemačka industrija ponovno je u travnju zabilježila rast narudžbi, nakon pada u prethodnom mjesecu, pokazali su u utorak objavljeni podaci njemačke vlade.

 

Tako su industrijske narudžbe u travnju porasle za sezonski prilagođenih 2,8 posto u odnosu na prethodni mjesec, kada su se smanjile za revidiranih 2,7 posto, objavilo je ministarstvo gospodarstva i tehnologije. Pritom je inozemna potražnja bila nešto snažnija od one domaće, uz rast narudžbi za 3,4 posto. One domaće uvećane su za 2,1 posto.

Na godišnjoj razini narudžbe prilagođene za broj radnih dana porasle su u travnju za 10,5 posto.

U dvomjesečnom razdoblju koje obuhvaća ožujak i travanj i bolji je pokazatelj jer umanjuje utjecaj mogućih jednokratnih faktora, narudžbe su se smanjile za sezonski prilagođenih 0,4 posto u odnosu na prethodno dvomjesečno razdoblje.

Domaća je potražnja bila nešto slabija od inozemne, uz pad domaćih narudžbi za 0,5 posto dok su se one inozemne smanjile za 0,3 posto. U odnosu na isto razdoblje prošle godine narudžbe prilagođene za broj radnih dana porasle su u ožujku i travnju za kalendarski prilagođenih 10,3 posto. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox