OPTIMUS 3D - prvi 3D pametni telefon na svijetu s tri dvostruke tehnologije

LG Electronics (LG) službeno je predstavio dugoočekivani LG Optimus 3D, inovativan pametni telefon s dvojezgrenim procesorom nove generacije i naprednom arhitekturom s tri dvostruke tehnologije. Najavljen na Mobile World Congressu u Barceloni u veljači, LG Optimus 3D - uz snimanje, pregledavanje i dijeljenje 3D sadržaja - osigurava potpuno 3D iskustvo.

 

LG Optimus 3D uvodi u novu eru uporabe pametnog telefona svojom arhitekturom s tri dvostruke tehnologije - dual-core, dual-channel i dual-memory - koja osigurava poboljšane performanse prilikom obavljanja više zadataka istovremeno (multitasking), uživanja u filmu ili igranja igara s naprednom grafikom. Ovaj LG-ev pametni telefon ujedno predstavlja važan korak naprijed kad je riječ o funkcionalnosti 3D-a u svakodnevnom životu - korisnici mogu snimati i pregledavati 3D sadržaj bez posebnih naočala.

Tri dvostruke tehnologije uvode u novi svijet performansi pametnih telefona - rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska. Kao najnoviji član obitelji Optimus, vjerujemo da će LG Optimus 3D izazvati značajan interes zaljubljenika u najnovije tehnologije na području pametnih telefona koji prepoznaju 3D kao velik pomak kada je riječ o mobilnim uređajima - dodao je.

Vrhunska učinkovitost i performanse uz jedinstvene tri dvostruke tehnologije

LG-eva arhitektura s tri dvostruke tehnologije poboljšava performanse LG Optimusa 3D više no što je moguće samim povećanjem radnog takta procesora. Drugi pametni telefoni - čak i oni s dvojezgrenim procesorom s većim radnim taktom - posustaju kad je riječ o performansama zbog neučinkovitost svojstvenoj jednokanalnoj konfiguraciji. Dva aktivna kanala omogućuju istovremeni prijenos podataka unutar tzv. dual-core, dual-channel i dual-memory arhitekture, a time i znatno brže performanse. Zato su za LG Optimus 3D karakteristični povećana učinkovitost kad je riječ o vremenu izvedbe te brži multitasking, pregledavanje, igranje igara i uživanje u multimedijskim sadržajima bez poteškoća.

Potpuno 3D iskustvo: 3D snimanje, pregledavanje i dijeljenje

LG-ev najnoviji pametni telefon omogućava korisnicima snimanje visokokvalitetnog 3D sadržaja uz pomoć tehnologije stabilizacije 3D videa te algoritma za korekciju odstupanja u stvarnom vremenu kojima se automatski otklanja utjecaj trešnje uređaja tijekom snimanja. Uz to, širok kut gledanja čini pregledavanje video zapisa i filmova na ovom pametnom telefonu puno udobnijim.

WVGA zaslon veličine 4,3 inča donosi svijetlu sliku bez treperenja u visokoj razlučivosti i to do 1080p u 2D-u te do 720p u 3D-u. Poseban softver omogućava pretvaranje 2D fotografija i video sadržaja u 3D u stvarnom vremenu, dok će besplatni program za konverziju 2D igara biti dostupan za preuzimanje u trećem kvartalu i tako korisnicima omogućiti uživanje u raznim multimedijalnim sadržajima u 3D-u. Snimljeni 3D sadržaj može se dijeliti s 3D televizorima preko HDMI 1.4 veze, a telefon može poslati i sadržaj na svaki uređaj s DLNA certifikatom. Također, korisnici mogu postavljati i streamati 3D sadržaj na posebnom 3D kanalu YouTubea (www.youtube.com/3D).

LG Optimus 3D prvi na svijetu podržava i 3D preglednik proširene stvarnosti (augumented reality) razvijen u suradnji s Wikitudeom, pionirom na području AR-a. Preglednik će biti dostupan za preuzimanje na LGWorld (www.lgworld.com). Ovaj pametni telefon prvo dolazi na europska tržišta, a nakon nekoliko tjedan na tržišta 60 zemalja širom svijeta. Na hrvatskom tržištu moći će se nabaviti od početka srpnja u T-Mobile ponudi po cijeni koja ovisi o odabranoj tarifi. (PS/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox