Orešar: Nisam vlasnik Montera

Bruno Orešar, kojeg se spominje kao vlasnika splitskih tvrtki Monter, čiji su radnici jutros počeli štrajkati zbog devet neisplaćenih plaća, opovrgnuo je da je vlasnik tih tvrtki. Orešar u priopćenju tvrdi kako je netočna informacija da je on vlasnik tvrtki Monter Split i Monter Projekt, koja se pojavila u medijima vezano uz vijesti o štrajku radnika splitskih tvrtki Monter. Ističe kako s tim tvrtkama nema nikakve vlasničke veze, što je, kako navodi, vidljivo i lako provjerljivo u sudskim registrima.

Pritom podsjeća kako je "u prošlosti imao dionice u tvrtkama Monter Split i Monter Projekt te smo radili zajedno nekoliko projekata koji su, ostali dijelom nenaplaćeni. U duhu dobre zajedničke suradnje u nekoliko navrata angažirao sam se i u pronalasku poslova za njihovo daljnje poslovanje, a što je u posljednje vrijeme jako otežano s obzirom na tešku situaciju u građevinskom sektoru", navodi Orešar.

No, povjerenica Sindikata građevinara Hrvatske u Monteru Marijana Kolak tvrdi da je Orešar "praktični vlasnik splitskih tvrtki Monter". Bez obzira na eventualni formalni izlazak iz vlasništva tvrtki Monter, bez njegove suglasnosti nije se donijela nijedna odluka u tim poduzećima, odnosno on funkcionira kao praktični vlasnik Montera, izjavila je Kolak. (Hina/HT)


Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox