Oružani proleteri poslali pisma s mecima Montiju i Berlusconiju

Desetak pisama, naslovljenih na talijanskog premijera Marija Montija, njegova preteču Silvija Berlusconija i direktore listova, pronađeno je u četvrtak navečer u jednoj pošti.

Pisma bez maraka su otkrivena u centru za razvrstavanje Lamezia Terme na Kalabriji, na jugu Italije, poslana su u ime "Pokreta oružanih proletera" (do sada nepoznate skupine), a sadržavala su prijetnje i uvrjede političkim dužnosnicima i direktorima listova te zahtjeve za "reviziju protukriznog plana".

Platit ćete nam. Napast ćemo vas i to će biti rat do smrti. Proklinjat ćete protukrizne mjere i krvlju ih platiti. Više nećete mirno spavati. Olova ne manjka, a eksploziv stiže zahvaljujući arapskim prijateljima, dodaje se u poruci.

Italija treba donijeti stroge protukrizne mjere, među inima, da se povisi dobna granica za mirovinu, povise porezi i druge nepopularne mjere.

Prijetnje i ministrima

Pismo poslano Montiju sadržavalo je metak kalibra 9 mm, a pismo Berlusconiju metak od 7,65 mm isto jednako kao i Pier-Luigiju Bersaniju, predsjedniku Demokratske stranke, glavne stranke talijanske ljevice, navodi agencija Ansa.

Pisma su poslana i ministrici rada i socijalnih poslova Elsi Fornero, predsjedniku demokršćana UDC-a Pieru Fernandu Casiniju i direktorima Corriere della Sera, La Repubblice i trojici direktora manjih desno orijentiranih dnevnih listova.

Prije četiri dana rimski gradonačelnik Gianni Alemanno je primio pismo s dva metka i jednu prijetnju smrću koje su potpisale nepoznate osobe koje su se predstavile kao "ćelija Crvenih brigada". (Hina/jk)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox