Osječani protiv ulaska u Europsku uniju

Hrvatska stranka prava traži da se građani točno informiraju o rezultatima pregovora s Europskom unijom u vezi sa, kako je rekao predsjednik Daniel Srb, mogućim ulaskom u EU, posebice za poljoprivredu.

Po HSP-ovoj ocjeni upravo za Slavoniju i Baranju posebice je osjetljivo pitanje poljoprivrede jer će zbog dogovorenih kvota od 193.000 tone šećera jedna od hrvatskih šećerana sigurno biti zatvorena, a po svemu sudeći i sve tri, što će uzrokovati otpuštanje velikog broja radnika.

Kazao je i kako zabrinjava proizvodnja mlijeka jer, koliko se zna, dogovorena je ograničena proizvodnja, a poljoprivrednici će biti pogođeni i sustavom poticaja. Javnost mora točno znati što je dogovoreno u svim poglavljima i zato "HSP organizira skupove i dijeli promidžbene materijale gdje građane informiramo zašto ne treba na referendumu glasovati za", rekao je.

Srb je usporedio Hrvatsku i Srbiju i Hrvatsku u pregovaračko procesu: Do sada Srbija dobila 3,5 milijarda eura pomoći, a Hrvatska 1,3 milijarde, što dokazuje loš i podređen položaj Hrvatske u usporedbi sa susjedima i pristanak naših pregovarača na sve uvjete iz EU-a. Na konferenciji za novinare predstavnici HSP-ove mladeži izvijestili su kako su u pet dana anketirali 400 Osječana s pitanjem jesu li za ili protiv ulaska u EU te da ih je 70 posto protiv. Anketa se nastavlja u svim mjestima, kazao je Srb, dodavši kako je u nekim mjestima i 75 posto ispitanika bilo protiv ulaska Hrvatske u EU. (Hina/HT)

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox