Osječkom "Biosu" milijun eura za gradnju nove hale

Grad Osijek će, u sklopu programa europskog predpristupnog fonda IPA, početi gradnju nove hale u poduzetničkom inkubatoru "Bios", odlučeno je na sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

 

Riječ je o dijelu programa IPA-e za dodjelu nepovratnih sredstava za gradnju poslovne infrastrukture, u kojem bi grad sudjelovao s oko 350.00 eura, a Europska komisija s oko milijun eura, kazao je gradonačelnik Bubalo.
Dodao je kako poduzetnike, koji su stasali u "Biosu", gradska uprava postupno planira preseliti u poduzetničku zonu "Tenja", koja bi za godinu dana trebala biti popunjena, a nova hala planirana je za razvoj novih poduzetničkih projekata.

Dogradonačelnik Ivan Vrdoljak kazao je kako u "Biosovim" halama ima dosta tehnološki inovativnih tvrtaka koje se bave izradom softverskih aplikacija, pa očekuje da će se taj trend nastaviti i u novome objektu. Dodao je kako se u novoj hali, uz ostalo, planira izgradnja pogona za proizvodnju elektirčne energije s pomoću solarnih ploča, a struja će se prodavati Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), što će biti jedan od izvora "Biosovih prihoda". (Hina/MJ)


Foto: ilustracija (www.raza-tpz.hr)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox