Otvoren nacionalni festival oglašavanja IdejaX

Na konferenciji za novinare održanoj povodom otvaranja prvog nacionalnog festivala oglašavanja IdejaX, predstavljen je konačni broj od preko 1.300 sudionika iz Hrvatske i regije i 269 hrvatskih kreativnih radova, koji se natječu za prestižne X i Mixx nagrade. Mixx nagrade

 Na natjecanje u kreativnom oglašavanju X pristiglo je ukupno 200 radova od strane 33 agencije i 107 oglašivača, koji se natječu u 22 kategorije. Žiri će dodijeliti i posebnu nagradu Grand Prix za najbolji kreativni rad. Na natjecanju Mixx za online kampanje i elemente kampanja pristiglo je ukupno 69 radova, koji će se natjecati u sedam kategorija. Najbolji online rad osvojit će posebnu nagradu Best in Show. Svi radovi prijavljeni u skladu s europskim propozicijama IAB-a ušli su i u izbor za europske nagrade Mixx.

Ne krijemo zadovoljstvo brojem prijavljenih sudionika i kvalitetom radova koji se u žestokoj konkurenciji natječu za prestižne nagrade X i Mixx, te za posebna priznanja struke u obliku laskavih titula za Oglašivača i Agenciju godine. Obzirom i na čak 55 pokrovitelja, partnera i sponzora festivala, već sada možemo reći da je prva IdejaX ispunila sva naša očekivanja i re-energizirala hrvatsku marketinšku scenu, što nam je bio primarni cilj kada smo ulazili u organizaciju ove vrlo zahtjevne manifestacije, rekao je Slaven Fischer, predsjednik HURA-e, suorganizator IdejeX.

Novi mediji

Ispred hrvatskog ogranka IAB-a, koji je zajedno s HURA-om suorganizator festivala, obratio se Jan Jilek koji je rekao da će sudionici festivala vidjeti da svi marketingaši trebaju inzistirati na krativnosti i inovativnost, a poseban naglasak treba staviti na nove medije jer mijenjaju dosadašnje tržišne komunikacije. Upravo kreativnost i inovativnost čine tu neku ideju X, što je i osnovni koncept festivala. (ps/jk)


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox