Otvorene prijave za nagrade najboljim poduzetnicama

Ivana Matić

Mreža za poslovne žene Women in Adria prikuplja prijave za Nagrade najboljim poduzetnicama u Hrvatskoj. Dodjela nagrada prvi će se put održati na Svjetski dan poduzetnica 19. studenog u Zagrebu.

Budući da žensko poduzetništvo svakim danom ima sve jaču ulogu u hrvatskom gospodarstvu, no da je i dalje ekonomski potencijal žena nedovoljno iskorišten, mreža za žene u biznisu Women in Adria pokreće dodjelu nagrada najboljim poduzetnicama. Prijave se primaju do 24. listopada, a dodjela nagrada održat će se na Svjetski dan poduzetnica 19. studenog u Zagrebu.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: Start-up poduzetnica godine, Inspirativna poduzetnica godine i Mikro poduzetnica godine. Raznolikošću kategorija omogućuje se poduzetnicama svih veličina da pokažu svoj uspjeh i rezultate te da pozitivno utječu na ostale.

„Nadamo se da će nagrade biti dodatni vjetar u leđa ženskom poduzetništvu u Hrvatskoj. Dobitnicama, finalisticama, ali i svim nominiranima, mogućnost je to za unapređenje poslovanja, a poduzetnicima i onima koji će tek to postati, prigoda da upoznaju poslovne žene koje im mogu biti uzor“, kazao je Zoran Kureljušić, izvršni direktor sektora za marketing malih poduzetnika Privredne banke Zagreb.

„Žensko poduzetništvo u Hrvatskoj bilježi rast u posljednjih 15 godina. Žene su danas vlasnice 30 posto tvrtki i obrta dok je 2001. godine njihov udio u hrvatskom poduzetništvu iznosio svega 8 posto. Unatoč pozitivnom trendu prostora za napredak ima. Uz državu koja najjače utječe na poduzetničku klimu, u unapređenju svoje poslovne okoline sve aktivnije sudjeluju i same poduzetnice. Da bi bile što vidljivije na poduzetničkoj sceni, pokrenuta je i ovogodišnja dodjela nagrada. Naime, kako su žene najčešće na čelu mikro poduzeća, tj. onih do 10 zaposlenih, pri dosadašnjim dodjelama nagrada poduzetnicima kvaliteta ženskog poduzetništva nije mogla dovoljno doći do izražaja“, kazala je Ivana Matić, osnivačica Women in Adrie.

Hrvatske su nagrade najboljim poduzetnicama nadahnute sličnim dodjelama u svijetu. Neke od najjačih ekonomija imaju dugu tradiciju nagrađivanja ženskog poduzetništva. Primjerice, u Kanadi se nagrade najboljim poduzetnicama dodjeljuju već 23 godine. Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a suorganizatori su Hrvatska gospodarska komora i Razvojna agencija Zagreb. Generalni sponzor je Privredna banka Zagreb, a zlatni Vipnet. Službeni revizor dodjele nagrada je revizorska kuća Crowe Horwath.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox