Ovčara postaje zabavni centar!

Restoran, zoološki vrt i lunapark na Ovčari? Tako bi se otprilike mogao opisati projekt u izgradnji na najvećoj masovnoj grobnici u Hrvatskoj. Cijena projekta je 6 milijuna kuna, piše Jutarnji list. 

Čelnici Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora uz restoran u blizini Spomen-doma žele graditi i nekoliko zabavnih sadržajam kao što su ZOO, botanički vrt i dječje igralište. Počelo je i krčenje šume na Ovčari bez građevniske dozvole kako bi se ostvarili projekti. Ideja je dovela do raskola među vukovarskim braniteljima čija su mišljenja o projektu podijeljena. Trebala bi se graditi i Kapelica uskrsnuća uz Spomen-područje. Pojekt na neobičnoj lokaciji i mjestu pogibije Hrvatskih branitelja navodno je star 4 godine, a projekt se obvezala financirati i Vlada sa 2 milijuna kuna. Potpisan je i zaključak s potpisom bivšeg premijera Sanadera. 

ZOO, botanički vrt i dječji lunapark za četiri milijuna kuna 

Grad Vukovar kao investitor gradnje od Vlade je tražio šest milijuna kuna, na što je stigao dopis ministra Božidara Pankretića uz čuđenje zbog razlike od četiri milijuna kuna. Ali dio branitelja koji se protive gradnji tvrdi da je za tih četiri milijuna kuna više od obećanih dva potrebno da se financira ZOO, botanički vrt i dječji lunapark uz Spomen-dom Ovčara. Iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja traže da se zaustavi komercijalizacija i da prestanu politička pepucavanja. Naglašavaju da ovakvim projektima nije mjesto na Ovčari, mjestu gdje su mučki ubijeni njihovi roditelji. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 12. rujna 2011.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox