Overseas Express otvara 300 poštanskih ureda diljem Hrvatske

Nakon uspješne 2014. godine obilježene rastom operativne dobiti od 41 posto, Overseas Express širi dostavnu mrežu na 300 kioska i mijenja vizualni identitet. Na većini od 300 iNovine kioska kupci će od mjeseca svibnja 2015. godine moći predati paket kojeg će Overseas Express isporučiti u roku jednog do dva radna dana na drugi kiosk ili na kućnu ili poslovnu adresu primatelja.Pošiljatelji na raspolaganju imaju 5 kutija s jedinstvenom cijenom bez obzira na masu pošiljke.

"Već dolazimo u stotine tisuća kućanstava kada isporučujemo ili preuzimamo pošiljke, a mrežom od gotovo 300 dostavnih mjesta na iNovine kioscima želimo omogućiti korisnicima da jednostavnije dođu k nama kada oni to žele" – objasnio je predsjednik Uprave Overseas Expressa Boris Brković i dodao da se ovdje radi o logičnom nastavku širenja dostavne mreže i približavanju privatnom korisniku.

Usluga je prvenstveno namijenjena web trgovinama koje svojim kupcima žele pružiti jeftiniju i fleksibilniju uslugu dostave paketa te privatnim osobama koje trguju online. Usluga uključuje besplatnu zaštitu od prijevare.

"Overseas Express jedini nudi besplatnu zaštitu od prijevare uz svaku pošiljku koja se dostavlja s pouzećem – kazao je Brković i istaknuo da su zaštita od prijevare i najava prispijeća pošiljaka putem emaila i SMS-a temeljne usluge koje korisniku garantiraju sigurnost i jednostavnost korištenja.

EBIT porastao 41 posto, međunarodni promet 91 posto

Ukupan prihod povećan je u 2014. na 99,4 milijuna kuna što predstavlja godišnju stopu rasta od 10,2 posto. Snažan rast prihoda. Bruto dobit (EBIT) iznosila je na kraju 2014. godine 5,5 milijuna kuna, što je 41,9 posto više nego 2013. godine, čime je stopa operativne dobiti porasla s 4,5 posto na 5,9 posto.

Ulazak u Europsku uniju je pokazao iznimne rezultate tako što je Overseas Express povećao broj prevezenih paketa u uvozu i izvozu za 91 posto u odnosu na prethodnu godinu.

"Gubitak prihoda od carinskog posredovanja ulaskom Hrvatske u EU smo višestruko nadoknadili snažnim rastom prodaje međunarodnih usluga" - rekao je Peter Umundum, član Uprave Austrijske pošte i istaknuo da se očekuje još snažniji rast kako se hrvatski potrošači budu više okretali online kupovini, a hrvatski poduzetnici prodaji putem interneta u zemlje EU 27.

Povećanju prodaje na domaćem tržištu su uvelike doprinijeli tehnološki iskoraci poput nove mogućnosti povezivanja s kupcima putem WebAPI interfacea i značajno većem zadovoljstvu korisnika koji koriste sustav najave pošiljaka putem SMS-a i emaila.

Na troškovnoj strani povećana je efikasnost logističke mreže otvaranjem distributivnih centara u Kutini, Šibeniku i Gospiću, dok se u 2015. godini očekuju otvaranja centara u Makarskoj, Puli i Ivanić Gradu.

Dvadeseta godišnjica obilježena novim vizualnim identitetom

Nakon 20 godina postojanja Overseas Express mijenja vizualni identitet. Novi vizualni identitet Overseas Expressa obilježava stilizirani narančasti poštanski rog. Taj karakterističan logotip će tijekom 2015. i 2016. godine početi primjenjivati sve tvrtke kćeri Austrijske pošte u srednjoj i istočnoj Europi – u Hrvatskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

- Obojat ćemo stotine vozila, stotine dostavljača će dobiti nove uniforme, sve zgrade će dobiti novi korporativni izgled, no očekujemo da će stotine tisuća korisnika biti sretniji zbog toga jer pružamo bolju uslugu – rekao je Carsten Wallmann, direktor za srednju i istočnu Europu u Austrijskoj pošti i dodao da su upravo ti zadovoljni kupci garancija uspjeha Overseas Expressa.

 

PS/S.P.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox