Ovo je prva kartica s tipkama i LCD ekranom

Foto: Ilustracija

MasterCard je objavio kako je u Singapuru lansirao svoju novu Display Card karticu koja sadrži LCD ekran i tipke osjetljive na dodir.

Inovativni 2-u-1 uređaj objedinjava funkcionalnost standardne kreditne kartice i sigurnosnog tokena, stoji u medijskom priopćenju MasterCarda. Mnoge banke će ovime dobiti mogućnost posebne autentifikacije za online banking servise, posebice za transakcije visokog rizika, poput transfera velikih iznosa novca, a Display Card će eliminirati potrebu za nošenjem zasebnog uređaja za autentifikaciju poput tokena kakvim se vjerojatno služite ako koristite usluge internetskog bankarstva, piše vidi.hr

U budućnosti ova kartica bi mogla sadržavati i dodatne funkcionalnosti, te pružati informacije u realnom vremenu, poput stanja na računu, nagradnih bodova, popisa zadnjih transakcija i drugih interaktivnih informacija, navodi MasterCard.

Visa je već prije najavila izradu pametne kartice koja bi se trebala pojaviti prije kraja ove godine, a nekoliko procurjelih screenshotova sugerira da sličnu karticu radi i Google (Google Wallet Card), koja će se moći koristiti umjesto debitnih kartica i kartica za bankomate, no MasterCard će biti upamćen kao prvi u povijesti koji je proizveo pametnu karticu s LCD ekranom. (HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox