Panasonic prestaje s proizvodnjom televizora

Prema informacijama koje dolaze od japanskih medija tvrtka Panasonic donijela je odluku da prestaje s proizvodnjom televizora, te će se ubuduće fokusirati na izradu i prodaju LCD panela za "treće strane".

Panasonic bi tako trebao proširiti poslovanje i početi surađivati s Appleom, za koji neimenovani izvor tvrdi da je jako zadovoljan uzorcima LCD panela visoke razlučivosti, no trenutno ne može potvrditi hoće li doći do trajne suradnje, prenosi vidi.hr

Apple je zainteresiran za suradnju jer ima problem s dobavljačima ekrana za iPad tablete, uključujući Samsung, LG i Sharp, koji nisu u stanju isporučivati željene količine u traženim rokovima.

Također se govori kako će Panasonic svoje LCD ekrane nuditi i drugim proizvođačima uređaja, no ne spominje se niti jedan razlog zbog kojeg Panasonic odustaje od proizvodnje televizora, mada je vrlo vjerojatno da je to uzrokovano padom prodaje i lošim kvartalnim financijskim rezultatima, koji prate Panasonic još od potresa, tsunamija i nesreće u Fukushimi prošle godine. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox