Pančićev HSD i JSD zajedno izlaze na izbore

Predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) Ivica Pančić i predsjednik Jadranskih socijaldemokrata (JSD) Boris Kovačić, u Splitu su dogovorili suradnju dviju stranaka na predsjedojećim parlamentarnim izbore, priopćeno je nakon sastanka.

Oba stranačka predsjednika su se suglasila da se uoči predstojećih parlamentarnih izbora neće povezivati ni sa jednim od dva postojeća bloka, smatrajući da ni jedan od njih nije u stanju osigurati pretpostavke za demokratski i gospodarski napredak zemlje - navodi se u priopćenju. U razgovorima je naglašeno da će se HSD i JSD zauzimati za snaženje "izvorne socijaldemokratske opcije", te da će svoju socijaldemokratsku platformu zasnivati na programskom, a ne, kako ističu, na klijentelističkom ili pseudoliderskom utemeljenju.

Pančić je Hrvatske socijaldemokrate utemeljio 2010. godine i od tada je jedini saborski zastupnik te stranke. Prije toga bio je član SDP-a ali je zbog neslaganja s politikom te stranke istupio iz nje. Jadranski socijaldemokrati su utemlejni 2001. godine. Na lokalnim izborima 2009. sudjelovali su u Splitu u koaliciji s HSLS-om ali nisu osvojili nijedno vijećničko mjesto. (Hina/mš)

 

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox