Pankretić potpisao ugovor o izgradnji cjevovoda

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić danas je u Mariji Bistrici potpisao ugovor s općinskim načelnikom Stjepanom Muhekom o financiranju izgradnje magistralnog cjevovoda Podgorje Bistričko – vodosprem Zagorskog vodovoda.

 

Riječ je o projektu vrijednom nešto manje od 3 milijuna kuna, koji s 80 posto sufinancira resorno ministartvo, a preostali dio marijabistrička općina.

Potpredsjednik Pankretić najavio je velika komunalna ulaganja u Hrvatskoj u idućih 12 godina, a koja proizlaze iz nacrta Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji koji je u subotu premijerki Jadranki Kosor uručio poljski premijer Donald Tusk.

Hrvatske vode i ministarstvo kojemu sam na čelu u ovome su mandatu uložile oko 3,5 milijardi kuna u sustave vodoopskrbe u Hrvatskoj, dok se prema pretpristupnom ugovoru do 2018. godine, kako bi svako kućanstvo u državi bilo opskrbljeno pitkom i zdravom vodom, treba utrošiti 10 milijardi kuna - rekao je Pankretić. (Hina)

 

Foto: Matija Topalovec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox