Pankretić: Uzelac me grubo i bez razloga napao

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić (HSS) ocijenio je na konferenciji za novinare kako ga je na sjednici Vlade grubo i bez ikakvog razloga i argumenta napao potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac (SDSS), koji je nezadovoljan raspodjelom sredstava za regionalni razvoj.

Gospodin je jasno tražio dodatnih sedam milijuna kuna prema samo njemu poznatom sporazumu, a to što to ne zadovoljava jasne kriterije njemu prepuštam na dušu, izjavio je Pankretić na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj na temu "Sukob HSS-a i SDSS-a na Vladi RH". Pankretić je napomenuo da ovog trenutka nije moguće dati dodatna sredstva iznad 25 milijuna kuna za općine na području od posebne državne skrbi. Za usporedbu iznio je podatak po kojem se za ostali dio općina daje 55 milijuna kuna.

Ministar Pankretić rekao je i kako ga "čudi što kolega iz SDSS-a nije raspravljao na sjednici zatvorenoj za javnost, već na otvorenoj sjednici, čime", kako tvrdi, "traži 'pozornicu' i "želi se prebacivati u neki drugi tabor""Ali", dodao je Pankretić, "neka to ne radi preko mojih leđa i leđa HSS-a. Ako se njegovi zahtjevi temelje na nekom dogovoru Pupovca i Sanadera, ja to ne mogu i neću ispunjavati“.

Što se čekalo dvije godine?

Pankretić se osvrnuo i na kratku polemiku s Uzelcem na sjednici Vlade, vezano za prijedlog izmjena Zakona o vodama, kojeg je Vlada danas uputila u saborsku proceduru. Tim se izmjenama omogućava eksploatacija šljunka i pijeska na pojedinim rijekama gdje njihovi nanosi otežavaju plovnost i dovode do erozije obale.

Uzelac je, naime, upitao da ako ovi razlozi stoje, što se čekalo skoro dvije godine, na što je Pankretić uzvratio kako su se pijesak i šljunak trebali nakupiti te da su izmjene Zakona pokrenute čim je to utvrđeno. (Hina/jk)


 

 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox