Papa Benedikt "protvitao"

Papa Benedikt XVI. napisao je u utorak svoju prvu poruku na društvenoj mreži Twitteru, u kojoj je blagoslovio vjernike i najavio pokretanje nove internetske stranice Vatikana. Očito je i sveti otac svjestan da su svi na internetu.

 

Dragi prijatelji, upravo sam otvorio novu stranicu www.news.va. Neka je hvaljen naš Gospod Isus Krist! Neka su s Vama moje molitve i blagoslovi, Benedikt XVI. - napisao je Papa na Twitteru.

Vatikan je proteklih mjeseci postao aktivan na društvenim mrežama, poput Facebooka i YouTubea, posebno u informiranju o programu i događanjima Svjetskih dana mladeži koji se održavaju u kolovozu u Madridu. Nova internetska stranica Vatikana bit će prvi multimedijalni portal Vatikana, u početku na engleskom i talijanskom, a od jeseni vjerojatno i na španjolskom. Od srijede postaje operativan. Korisnici tog portala imati će pristup vijestima i snimljenom materijalu vatikanskog radija i televizije, kao i vatikanskim novinama "Osservatore Romano".

I premda smo uvjereni da ne sjedi zapravo papa za kompjuterom i "tvita", ipak je u najmanju ruku neobično slušati kako se vjera modernizira i kompjuterizira. Živjela online religija:). (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox