Papin posjet ''se ne bi trebao mjeriti novcem'', ali košta između 12 i 14 milijuna kuna

Iako se već duže vrijeme nagađaju iznosi koji će biti potrošeni za posjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj četvrtog i petog lipnja, nadbiskup je zagrebački kardinal Josip Bozanić naveo da će isti koštati između 12 i 14 milijuna kuna, navodi slobodnadalmacija.hr.

 

Riječ je o prvoj službenoj procjeni papinih troškova, koje je kardinal iznio u Dnevniku plus Hrvatske televizije, napomenuvši kako će pola troškova snositi Crkva, a pola država. Stoga su iznosi poput 40 milijuna kuna, koji su se procjenjivali za papin posjet, pali u vodu.

Bozanić je dodao kako je papin posjet dar Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj te kako se isti ne bi trebao mjeriti novcem, nego kategorijom dara i ljubavi. Posebno je istaknuo da je ovo prvi posjet novog pape koji inače ne putuje često, ali se odazvao Hrvatskom pozivu kao što je to učinio i njegov prethodnik, čak tri puta.

Bozanić je pozvao sve vjernike na susret s papom te posebice na misu na hipodromu u nedjelju 5. lipnja. Iako susret s papom vjernicima predstavlja poseban doživljaj, mnoge će milijunski iznosi izdvojeni za njegov dolazak zadržati na popriličnoj udaljenosti. (SJ)

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox