Pariz i Berlin osnivaju kriznu skupinu za eurozonu

Francuska i Njemačka osnovat će radnu skupinu za krizu eurozone, najavili su ministri financija Wolfgang Schaeuble i Pierre Moscovici u Berlinu u ponedjeljak nekoliko dana nakon što su čelnici dviju zemalja prošli tjedan čvrsto upozorili Grčku da mora ispunjavati svoje reformske obveze.

Predani smo održivosti eurozone, a to znači trajnosti i stabilnosti eurozone, rekao je Moscovicinakon susreta s njemačkim ministrom, a njegov kolega Schaeuble je inzistirao na "potrebi snažnog rasta u Europi i eurozoni".

Zato je potrebno ojačati europski bankovni sustav, rekao je Schaeuble.

Francuska i Njemačka će kroz tu radnu skupinu pripremiti strukturalno rješenje prije idućeg sastanka šefova vlada ili država članica Europske unije 18. i 19. listopada.

Razgovori dvojice ministara financija nastavak su sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Francoisa Hollandea o dužničkoj krizi eurozone. U četvrtak su Merkel i Hollande poručili Grčkoj da mora provoditi preuzete reformske obveze u zadanom roku u zamjenu za isplatu nove tranše kredita. (Hina/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox